tiistai 24. helmikuuta 2015

Reissuun!

Jes! Vuoden 2015 ensimmäiset lentoliput ulkomaille on varattu! Luvassa on ainakin kaksi varmaa reissua, mutta toivottavasti lisääkin on tulossa. Tämä kulkuri tarvitsee taas pienen happihyppelyn ulkomaille! Pitkän Euroopassa oleskelun jälkeen mieli haluaisi käsittämättömän paljon kaukomaille, mutta nuo kiehtovat  maat joutuvat vielä odottamaan vuoroaan.Kaukomaiden sijasta vuoden 2015 ensimmäinen matkakohde on upea Barcelona. Kaksi edellistä Espanjan reissua ovat suuntautuneet Fuengirolaan, jossa asuu yksi parhaimmista ystävistäni. Tällä kertaa päätimme L:n kanssa yhdessä tuumin nähdä Espanjasta jotakin elävämpää, värikkäämpää ja autenttisempaa menoa, ja mikä olisikaan parempi vierailukohde kuin huhtikuinen Barcelona?

Olen aiemmin käynyt Barcelonassa vuonna 2008 ja viettänyt siellä ainoastaan yhden päivän, jonka aikana paljon kehutusta kaupungista ei ehtinyt nähdä kuin pintaraapaisun, ja senkin olen suurimmaksi osaksi unohtanut. Nyt meillä on aikaa neljä kokonaista päivää, joten toivottavasti siinä ajassa Barcelonasta saa jonkinlaisen kuvan. Toisaalta tällä reissulla se tärkein juttu on L:n näkeminen, ja siksi turistihommat hoidetaan siinä sivussa. Mieluusti otan kuitenkin vinkkejä vastaan, että mitä Barcelonassa pitää ehdottomasti nähdä! Mitä ei voi skipata?  
www.iceland.is
www.iceland.is
Edelliset kuvat sen jo kertoivatkin - Barcelonan lisäksi lentoliput on ostettu myös kuvankauniiseen ja jylhään Islantiin. Viimeinenkin Pohjoismaista tulee vihdoin valloitetuksi!

Islanti päästään kokemaan yöttömien öiden heinäkuussa, jolloin kesä on parhaimmillaan. Reissusta tulee kymmenpäiväinen, ja ilmeisesti olemme vuokraamassa nelivetoa käyttöömme, jotta pääsemme kaikkiin haluamiimme paikkoihin. Reissusuunnitelmaan kuuluu muun muassa valassafaria, jäätikkökävelyä, kuumissa lähteissä uimista, geysireitä, majakoita ja pääkaupunki Reykjavik. Minusta tuntuu, että Islannista tulee löytymään samaa taianomaisuutta kuin Skotlannistakin. Jännittää!
www.iceland.is
www.iceland.is
www.iceland.is

4 kommenttia:

 1. Mää en kestä!!!! Oon niin kateellinen tuosta Islannin-reissusta, käääääääääää!!!

  Mutta samalla iso jee sille että pääset reissuun! Kohteet kuulostaa tietty superhyviltä ja mää en ehkä oo mikkään paras neuvomaan Barcelonan kanssa, mutta voin lainata sulle matkaopasta sitte ko nähhään. :D Kai sekin on jonkinlaista auttamista?

  Ei hitto, katotaan josko olisin jo ens viikolla päässy yli tuosta sun Islanti-uutisesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, matkaoppaasta tulee olemaan paljon iloa! Kiitos jo etukäteen :)

   Poista
 2. Oi Islanti, siitä mäkin oon viime aikoina haaveillu! Ja Barcelona on kiva, kelpais kyllä sekin! Haaveilen niin Espanjaan paluusta vähän pitemmäks aikaa, saa nähä millon pääsee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän peukkuja, että pääset pian takaisin Espanjaan! Ja jos tosiaan on pakollisia Barcelona-kohteita kertoa, niin mielelläni kuulisin!

   Poista