lauantai 6. helmikuuta 2016

Reissuvuosi 2015

Vuosi 2015 oli reissailun suhteen aika maltillinen. Jo toista vuotta peräkkäin jämähdin Euroopan sisäpuolelle, vaikka kaukokaipuu kaihersikin mieltä varsinkin loppuvuonna. Tämä vuosi on kuitenkin omistettu merentakaisten maiden valloitukselle! Maaliskuulle on jo varattu lennot New Yorkiin - kaupunkiin, jossa en ole koskaan aiemmin käynyt, vaikka Jenkeissä on tullut vietettyä pitkiäkin aikoja kahteen eri otteeseen.

Tässä kuitenkin vielä viime vuoden reissukatsaus:

4/2015 Barcelona, Espanja


Huhtikuussa meillä oli yhden parhaimman ystäväni kanssa sovittuna monipäiväiset treffit Barcelonassa. Keväinen kaupunki helli meitä auringonvalollaan ja kauneudellaan, joskaan ei ihan vielä lämpimällä ilmastollaan. Reissusta jäi tosi hyvä mieli, ja onnistuin myös vuonna 2015 viettämään synttäreitäni jossain muualla kuin Suomessa. 

6/2015 Lontoo, Iso-Britannia

Palasin juhannuksena vanhaan ja rakkaaseen kotikaupunkiini, Lontooseen. Tarkoituksena oli nauttia kaupungissa asuvien ystävieni seurasta ja fiilistellä tuttua ja ihanaa kaupunkia, mutta yllätyksekseni ehdin kokea myös ihan uusia juttuja, joita en ollut ehtinyt tsekata Lontoo-vuoteni aikana. Kävimme muun muassa Columbia Roadin kukkamarkkinoilla ja Sky Gardenissa ihailemassa pilvenpiirtäjästä avautuvia maisemia. Joka kerralla Lontoosta löytää jotain uutta ja ihanaa!

7/2015 Islanti

Vuoden "pääreissu" suuntautui heinäkuiseen Islantiin. Lähdimme saarelle isolla reissuporukalla ja vuokrasimme maasturit, joilla huristelimme saarta ympäri kymmenen päivää. Löysin yhden maailman kauneimmista ja luontokohteiltaan monipuolisimmista maista. Kuumaat lähteet, jäätiköt, geysirit, jäätikköjärvet, vuoret, mustat rannat ja lunnit ihastuttivat päivä toisensa jälkeen.

9/2015-10/2015 Norjan Lappi

Syys-lokakuun vaihteessa vietimme kaverini kanssa viikon Lapissa. Suurimmaksi osaksi olimme Suomen puolella, mutta käväisimme muutaman päivän reissun Norjan puolella. Ajelimme Jäämeren rantaa pitkin Altaan, jossa yövyimme suomalaispariskunnan omistaman leirintäalueen pikkumökissä. Nautimme reissumme huikeimmista maisemista: oli vuonoja, merta, mutkikkaita teitä, tunneleita ja vieläpä ruska, joka Suomen puolella oli haihtunut jo pari viikkoa sitten. 

12/2015-1/2016 Pietari, Venäjä

Joululoman koittaessa reissukuume oli kasvanut jo ihan valtaviin mittoihin. Suurinpiirtein pakotin ystäväni minun mukaani Pietariin kaupunkilomalle. Vaikka aurinko ja lämpö olisi ollut kaikista paras lääke matkakuumeiluun, Pietari helli lompakkoa kalliiden pakettimatkojen sijaan. Kaupunki oli kiehtova sekoitus suunnatonta rikkautta ja syvää köyhyyttä. Pietari oli äärimmäisyyksien kaupunki, johon palaan mielelläni uudelleen keväämmällä tai kesällä. Kiristyvä pakkanen ja jäätävä viima ajoivat minut nimittäin melkein paniikkokohtauksen partaalle. Pietarista lisää tulevissa postauksissa.

2 kommenttia:

 1. Meillä on vähän eri käsitys maltillisesta matkailuvuodesta. Mullakin viime vuoteen sisältyi viisi matkaa (okei, yksi suuntautui Euroopan ulkopuolelle), ja se on mun kirjoissa aivan överimatkailuvuosi, jonka jälkeen tänä vuonna ei teekään mieli lähteä juuri minnekään!

  Odottelen raportteja Pietarista ja Nykistä :)

  -J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään jo vakavasti harkitsin kirjoittavani blogiin Pietarin ja Nykin reissuista, mutta sitten taas laiskuus iski. Jospa lähipäivinä saisin aikaiseksi! :)

   Poista