sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Islanti TOP 5

Islannin reissu alkaa olla tämän postauksen myötä loppuunkäsitelty. Jossain vaiheessa saatan laittaa tänne muutaman time-lapsen tuosta luonnonkauniista maasta, sillä me kuvattiin useasti meidän ajomatkoja etuikkunaan kiinnitetyllä GoPro -kameralla. Jonkun pitäisi vain innostua koostamaan otetuista kuvista videoita (vink, vink Islannin matkaseura!).

Ajattelin, että kokoelmapostaus olisi hyvä tapa hyvästellä  ihmeellinen Islanti. Niinpä listaan tähän alle viisi omasta mielestäni parasta kohdetta Islannista.

5. Strokkur 

Haukadalurin geotermisesti aktiivisella alueella sijaitsee ainoastaan yksi toimiva geysir, Strokkur. Se purkautuu raivoisasti alle 10 minuutin välein, mikä tekee siitä tosi yleisöystävällisen. Geysirit ovat ylipäänsä niin harvinaisia koko maapallolla, että niitä kannattaa ihastella aina kun pystyy. 

Lue lisää täältä.


4. Landmannalaugar


Landmannalaugar sijaitsee Islannin ylämailla ja on saavutettavissa ainoastaan nelivetoautoilla F-teitä pitkin ajamalla. Matkat sinne ja takaisin ovat jo itsessään kokemus. Autolla päästään ylittämään monia jokia ja ajetaan möykkyisessä, hiekkaisessa ja kivisessä maastossa.

Periltä löytyy mieletön väriloisto, kun ryoliittivuoret hehkuvat auringonvalossa lukuisissa eri väreissä. Vuorten lisäksi alueelta löytyy kanjoneita, tulivuoria, laavakenttää ja näkymät parhaimmillaan 11 eri jäätikölle.

Lue lisää täältä.


3. Reykjadalur

Vaikka Islannissa on kesälläkin kylmä, uiminen on ympäri vuoden aina lämmintä! Kuumassa lähteessä uiminen on superrentouttava kokemus. Hengailu kylpylöissä ja uimahalleissa on tosi kivaa, mutta kaikista parasta on maksuttomissa luonnonvesissä uiminen.

Hienoin löytämämme uimapaikka oli Varmá -joki Reykjadalurissa. Sinne piti kävellä puolisen tuntia parkkipaikalta, jonka jälkeen silmien eteen avautui kiemurteleva ja höyryävä joki kymmenine kylpijöineen.

Lue lisää täältä.


2. Leirhnjúkur


Leirhnjúkurin valtava laavakenttäalue Kraflan osittain romahtaneella aktiivisella tulivuorialueella tuo mieleen helvetin. Jokaisessa ilmansuunnassa näkyy vain mustaa, höyryävää maata, kiviä ja kallioita. Tuuli vinkuu kallioiden välissä ja joissain kohdin maa on niin kuumaa, että kengänpohjat voivat sulaa. Kannattaa siis pysyä merkityllä reitillä. 

Lue lisää täältä.

1. Jökulsárlón

Pysäyttävintä koko Islannissa oli Jökulsárlónin jäätikköjärvi. Tunnelmaa sen rannalla ei voi edes oikein kuvailla. Paikka on mykistävän kaunis sekä omituisen pysähtynyt ja rauhallinen. Järven takana levittäytyy sokaisevan valkoinen Vattnajökull -jäätikkö. 

Lue lisää täältä.

2 kommenttia:

  1. Voe elämä miten kaunista! Aivan ihania kuvia, nostavat taas matkakuumetta Islannin suuntaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Islanti on tosi kaunis maa - niin kaunis, että sille päivien kuluessa sokeutuu, kun lähes kaikki on ihmeellistä. Ehkä niitä harvoja paikkoja, missä noin voi käydä? :)

      Poista