tiistai 13. toukokuuta 2014

Eli siis, kuka on Moriarty?

Kun muuttaa asumaan Britteihin, olisi hyvä olla kartalla kolmesta eri jutusta:   1. Harry Potterista, 2. Sherlock Holmesista ja 3. Shakespearesta.

Niin kuin aiemmista postauksistakin on käynyt selville, Harry Potterin kohdalla voin sanoa olevani varsin pätevä asiantuntija. Shakespearen kohdalla tiedot rajoittuvat lukioaikoihin, jolloin (pakotettuna) luin muutaman hänen kuuluisimmista teoksistaan. Tietenkin olen myös tietoinen siitä, että Shakespearea pidetään yhtenä maailman merkittävimmistä kirjailijoista.Mutta että Sherlock Holmes? Siis kuka? Jättimäinen aukko sivistyksessäni! Ennen tännetuloa tiesin hänestä sen verran, että Sherlock oli etsivä, hänellä oli outo miespalvelija ja Baskervillen koira liittyi jotenkin johonkin. 

Lähes ensimmäisestä työpäivästä lähtien jouduin kuuntelemaan työkavereitteni spekulointia Sherlockista. Uuden Sherlock -sarjan kolmannen tuotantokauden viimeinen jakso näytettiin täällä tammi-helmikuussa ja minkälaisia intohimoja se näytti muissa ihmisissä herättävän. Oliko jakso hyvä vai huono? Onko hyvä, että ihmiset kehittyvät ja heistä oppii uusia puolia vai pitäisikö heidän koko ajan olla samanlaisia? Hihittelin työkavereideni fanihulluudelle ja pysyttelin kaukana koko jutusta. Kunnes...


... eräänä kauniina päivänä yksi työkavereistani bongasi Moriartyn Lontoon metrossa. Moriarty oli kuulemma ollut niin kohtelias, että hän oli antanut istumapaikkansa pienelle lapselle ja siirtynyt itse käytävälle seisomaan. Tämäkin tapahtuma olisi todennäköisesti mennyt toisesta korvastani sisään ja toisesta samantien ulos, mutta minäkään en voinut jättää huomioimatta sitä, kun tarinaa kuunnellut toinen työkavereistani lakosi dramaattisesti maahan makaamaan kateudesta, koska hän olisi itse halunnut niin paljon nähdä Moriartyn metrossa.

Kyselin varovaisesti, että kuka on Moriarty, mutta sain hyvin toivottoman katseen puoleeni. Sellaisen pahinta laatuaan olevan "mikä reppana" -katseen. Noh, minulle selvisi kumminkin, että Moriarty on Sherlockin vihollinen, sarjan pääpahis.

Ja selvisi muuten samalla sekin, että minun on katsottava sarja ja tutustuttava Sherlockiin, jos aion ikinä tulla osaksi brittiläistä yhteiskuntaa, osaksi työyhteisöäni ja osaksi kansainvälistä kulttuuriperimää.


Ja hyvät ihmiset! Tässä sitä on taas yksi tuore Sherlock Holmes -fani. Vielä vähän harrastelija ja harjaantumaton, mutta oppivainen.

Nykyään tämä bloggari tietää muun muassa sen, että Sherlock Holmes asuu Lontoossa Baker Streetillä osoitteessa 221b. Sherlockilla ei ole outoa miespalvelijaa, eikä Baskervillen koira ole Sherlockin lemmikki.

Ja tiedättekö mitä muuta? Olisi maailman eniten cool nähdä Moriarty metrossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti