torstai 1. toukokuuta 2014

Kevät Regent's Parkissa
Harmittaa, kun postaukset ovat laahanneet niin myöhässä, etten ole missään välissä ehtinyt hehkuttaa kevääntuloa Lontooseen! Jo helmikuun lopussa ensimmäiset hennot vaaleanpunaiset kukkaset ilmestyivät tiettyihin puihin. Maaliskuun alussa loput puut alkoivat vihertää ja kukkaistutukset laitettiin tienvarsille ja puistoihin.

Maaliskuun loppu oli pahinta siitepölyaikaa, mutta nyt allergialääkettä ei ole tarvinnut käyttää enää muutamaan viikkoon. Ehkä me ollaan täällä jo ohitettu kevät ja kesä kolkuttelee ihan nurkan takana!

Ja olipa kyllä niin ihana siirtyä kevätaikaan. Skippasin tänä vuonna talven kokonaan, joten olen elänyt viime syyskuusta helmikuun loppuun saakka syksyssä. Tuntui aivan uskomattomalta, että elämäni pisin syksy päättyi vihdoin ja niinkin kauniiseen asiaan kuin kevääseen.

Viime maanantaisena vapaapäivänä lähdin tutustumaan yhteen Lontoon kuninkaallisista puistoalueista, Regent's Parkiin. Puisto on ollut alunperin Henri VIII:n metsästysaluetta, mutta nykyään se on kaikille avoin puisto, josta löytyy nurmialueita, tuhansia lintuja, kahviloita, kuningattaren ruusutarha sekä Lontoon eläintarha.

Puistossa oli itse asiassa enemmän lintuja kuin ihmisiä, vaikka ihmisiäkin oli maanantai-iltapäiväksi ihan mukavasti. Lintukammoisille puisto on oikein hyvää aluetta kohdata pelkonsa. Niitä on ihan joka paikassa (ilmassa, nurmikolla, polulla, vedessä) ja ne ovat niin kesyjä, että kävelevät pitkänkin matkan vierelläsi.Lontoolaiselle turistille virallinen puistokausi on siis alkanut! Tarkoitukseni oli käyttää koleat ja sateiset kuukaudet museoiden ja taidenäyttelyiden nuohoamiseen ja nämä ihanat kesäkuukaudet puistosurffailuun. Lontoossa vain noita museoita ja taidenäyttelyitä on niin paljon, että olen tuostakin tavoitteesta pahasti myöhässä.

Hyvää vappua, rakkaat lukijat!

4 kommenttia:

 1. Hyvää vappua Hailey! Hyvin alkoi tämäkin aamu sinun postauksella.
  En tiiä oonko ikinä muistanut kertoa, että sun kuvat on tosi hienoja.
  Tässä puistossa en ikinä käynyt, mutta ihania patsaita siellä!
  Haileya ja Lontoota ikävöiden Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Elina! Sun kommentti piristi niin mun päivää! <3

   Poista
 2. Oi kevättä! Kyllä siellä on nyt kaunista. Olen vähän kateellinen, ku saat asua noiden kukkapuiden keskellä.

  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kyllä vihreä maailma on niin ihana harmaan sijasta. Virtuaalihalaus ja pusu poskelle sulle täältä! :)

   Poista