tiistai 28. huhtikuuta 2015

Barcelonan Copacabana


On kai se käsittämätöntä, että neljän tunnin lentomatkan päässä Suomesta sijaitsee trendikäs ja kansainvälinen kaupunki, jolla on olohuoneenaan biitsi Välimeren rannalla ihan kaupungin keskustan tuntumassa.

Barcelona on vähän kuin pienoismalli Rio de Janeirosta Copacabana -biitseineen. Paikallisetkin tuntuivat viihtyvän rannalla yhtä tiiviisti kuin Riossa. Tosin erotuksena turisteihin paikalliset ottivat aurinkoa toistaiseksi vaatteet päällä. Copacabanan lisäksi olisi voinut kuvitella olevansa hetkittäin Dubaissa, sillä rannan päädyssä sijaitseva rakennus näyttää kaukaa maailman ainoalta seitsemän tähden hotellilta, Burj al Arabilta.
Minun täytyy myöntää, että maailmalla matkustellessani levitän mahdollisimman huonoa Suomi-kuvaa palelemalla vielä 20 lämpöasteessakin. Lämpimien maiden ihmiset eivät voi käsittää, että joku ihminen joka saapuu kylmästä ja pimeästä Pohjolasta voi palella samalla lailla kuin hekin. Heidän mielikuvansa on se, että heti kun lämpötila nousee Suomessa 15 asteeseen ja aurinko paistaa siniseltä taivaalta, suomalaiset riisuutuvat sankoin joukoin ilkosilleen ja syövät jäätelöä laiturin nokassa rajussa puuskittaistuulessa. Enkä voi oikein olla eri mieltäkään seurattuani joidenkin suomalaisten toimintaa alkukesän aikaan.

Minulle ja L:lle lämpötila oli kuitenkin toistaiseksi vielä liian viileä biitseilyyn. Auringossa t-paidalla tarkeni tuulettomassa kohtaa, mutta varjossa pidimme mielellämme pitkähihaisia paitoja ja kevättakkeja päällämme.


Barcelonan biitsi kuhisi niin kaupustelijoita, rantahierojia kuin tarjoilijoitakin. Kun yhdestä pääsi eroon, toinen oli jo kauppaamassa täsmälleen samanlaista tuotetta. Biitsin alkupää oli nytkin todella täynnä auringonpalvojia, joten voisin kuvitella, että oikeasti lämpimällä säällä elintilastaan saisi taistella ihan tosissaan.

Harmillisesti osan Barcelonan biitsien viehätyksestä haukkaa se, että ne ovat tekemällä tehtyjä 1990-luvun alun olympialaisia varten. Mistään upeista luonnonmuodostamista biitseistä ei ole siis kyse, mutta aivan miellyttävältä keinotekoinenkin biitsi näytti ja tuntui. En tosiaankaan kesällä pistäisi pahakseni kaupunki- ja rantaloman yhdistämistä Barcelonassa. Aika harvoissa paikoissa nimittäin kulttuurin ja rantaloman yhdistäminen onnistuu yhtä helposti!

2 kommenttia:

  1. Heh, toinen vilukissa ilmoittautuu! Vitsi me Heli feilataan kyllä tää Suomi-kuvan antaminen, mutta ei kai sitte mahda mitään jos palelee.. Barcelonetan rannasta mulla on vaan yks muistikuva: tammikuussa lämmintä oli +17 ja meikäläinen hytisi villapaidassa, ja rannalla tuli vastaan (ilmeisesti paikallinen) nudisti, jolla ei ollut huolen häivääkään, eli taisi tareta. Ehkä se ajatus paheksunnan herättämisestä lämmitti, mutta en kyllä lähteny ite kokeilemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, en kestä mikä kokemus sulla on Barcelonetasta, nauran ääneen :D :D Just eilen kerroin mun pikkuveljelle, että viime heinäkuussa Oulussa oli niin kuuma hellejakso, että toivoin aina pääseväni autoon kuumuutta pakoon edes hetkeksi viilentäjän kanssa. Ei oikein tahtonut uskoa, että oon suostunut autossa laittamaan viilentäjän päälle, kun yleensä keskityn autossa grillaamaan kanssamatkustajia :D

      Poista