torstai 5. marraskuuta 2015

Cafe Babalú


Olisi tosi kiva antaa joka reissulta lukuisia päteviä ravintola- tai kahvilasuosituksia, mutta olen ihan toivoton niissä. Tässä kuitenkin Islannista edes se yksi pakollinen kahvilavinkkaus. 

Reykjavíkistä löytyy kodikas, värikäs ja viihtyisä Cafe Babalú. Tykättiin viettää aikaa kahvilan kauniilla pihalla, jossa istuttiin herkkujen äärellä piristämässä meidän ensimmäisen matkustuspäivän väsynyttä tunnelmaa. Kuvista muuten vihdoin näkee suurimman osan meidän hauskasta reissuporukasta. Aluksi ripotteli hieman vettä, mutta lopulta saatiin reissun ainoa 20 asteen aurinkoinen päivä. Onneksi hyödynnettiin se kahvilassa istuskellen. 

Islannin hintataso on aika huima. Yöpyminen ja ruokailu ei ole ihan halpaa lystiä, mutta onneksi luontokohteisiin pääsee edelleen maksutta. Taisin ihan ekassa postauksessa kertoa, että syötiin reissun aikana huimat määrät hampurilaisia - parhaimmillaan kaksikin hampurilaista päivässä. Se johtui siitä, että alle 20 eurolla sai joko lammaskeittoa tai hampurilaisaterian. Muut ruoat olivatkin sitten paljon kalliimpia, enkä raaskinut enää kasvattaa muutenkin jo valtavan suureksi kasvanutta reissubudjettia syömällä kalliisti. Reykjavíkissa ja Akureyrissä käytiin syömässä Hamborgarafabrikkanissa, jossa oli loistohampurilaisia. (Oho - siinähän tuli jo päivän toinen vinkkaus!)    

Islannin hintatasosta kertonee sekin jotain, että raaskin ostaa vain yhden tuliaisen itselleni. Kyseessä oli hieno jääkaappimagneetti, joka maksoi 6 euroa. Jouduin pohtimaan senkin ostamista monta päivää. Aamut ja illat elätin itseni suurinpiirtein islantilaisella Skyrillä, joka helli lompakkoa ja mieltä.

Lammaskeittokin oli oikein mainiota, joten vuorottelin kymmenen päivää sen ja hampurilaisten välillä. Viimeisenä päivänä meidän juhlaillallisella olin niin villi, että söin lohta. Ajattelin, että reissun päätyttyä en söisi hampurilaisia ainakaan seuraavaan pariin kuukauteen, mutta toisin kävi. Islantilaiset hampurilaiset osoittautuivat niin mainioiksi, että Suomessakin täytyi lähteä jo miltei heti metsästämään lammasburgeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti