maanantai 2. marraskuuta 2015

Musiikkitalo Harpa


Islannin pääkaupunki Reykjavík on yleisesti ottaen ihan tavallinen pieni kaupunki, jossa erikoisempia nähtävyyksiä ei juuri ole. Yksi maailmanluokan nähtävyys sieltä kuitenkin löytyy, ja se on Harpan musiikkitalo.

Suuruudenhullu ja pramea rakennus valmistui lopulta vuonna 2011. Valmistumista edelsi epävakaa kausi, kun rakennuksen ykkösrahoittaja Landsbankinn -pankki kaatui Islannin pankkiromahduksessa. 

Rakennuksen ulkopuoli on lasia, jonka jokaista loosia koristaa  oma ledlamppu. Lampun väriä ja kirkkautta voi säätää, ja rakennuksen väri vaihteleekin valaistuksen mukaan. Harpan ulkokuoren kehutaan olevan kauneimmillaan hämärän ja pimeän aikaan. Tätä emme kuitenkaan päässeet virallisesti todistamaan, sillä olimme liikkeellä aikana, jolloin yöllä nyt vaan sattui olemaan yhtä valoisaa kuin päivällä.

Sisältä Harpa oli - jos mahdollista - vieläkin hienompi. Ja vieläpä ilmainenkin. Kukaan ei estellyt meitä käymästä jokaisessa kerroksessa ja hengailemasta joutilaina leponurkkausten penkeillä. Tulevaisuudessa olisi ihan mahtavaa nähdä rakennus myös pimeällä ja päästä kuuntelemaan hyvästä äänentoistostaan kuuluisan Harpan laadukasta konserttia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti