maanantai 3. helmikuuta 2014

Hämmentävä sininen kukko

Ensimmäisten Lontoo-päivieni saavutuksiin kuului kiertely kaupungin tunnetuimmissa paikoissa ja nähtävyyksissä.

Tutustuminen kaupunkiin olikin hyvä aloittaa Lontoon tunnetuimmalta aukiolta, Trafalgar Squarelta.


Olen käynyt kerran aikaisemmin Lontoossa, joten aukio tuntui heti tutulta. Kyllä, siellä oli paljon porukkaa. Kyllä, siellä oli nytkin katumuusikoita. Kyllä, aukion keskellä oli leijonapatsaiden vartioima pilari ja sen huipulla amiraali Nelsonin patsas. Ja kyllä, aukion reunalla oli edelleen National Gallery, jonka portaille kiipesin kuvaamaan säkkipillin soittajaa ja tanssivia ihmisia.

Mutta siinä National Galleryn portailla seistessäni huomasin aukiolla jotakin hämmentävää. Jotakin, joka ei viime kerrasta ollut tuttua. Outo, iso ja sininen kukko oli nimittäin ilmestynyt Trafalgar Squarelle.


Kämpille tultuani oli pakko ryhtyä vähän googlailemaan. Kirkkaansinisen kukkopatsaan on tehnyt saksalaistaiteilija Katharina Fritsch, ja se pystytettiin sekä Lontoon vuoden 2012 kesäolympialaisten kunniaksi että edustamaan brittien ylivoimaa Tour de France -pyöräilykilpailussa.

Patsas paljastettiin 25. heinäkuuta vuonna 2013, ja se on nähtävillä 18 kuukauden ajan. 

Meistä tulee varmasti vielä hyvät ystävät, kukosta ja musta.

2 kommenttia:

  1. Haha, mahtava kukko! Pakko päästä kattoon, onneksi mulla on vielä ruhtinaallisesti aikaa. :) Ja pakko sanoa että Trafalgar Square on mun lempparipaikkoja Lontoossa, mutta oonhan sentään turisti joten se lienee sallittua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Inka! :) Ja mä tykkään kans Trafalgar Squaresta!

      Poista