perjantai 15. toukokuuta 2015

Iguassun putoukset; ArgentiinaArgentiinan puolen mykistävin putous on Paholaisen kurkku eli espanjaksi Garganta del Diablo. Valtavat vesimassat laskeutuvat syvään kuiluun räjähtävällä voimalla. Vesihöyryä on niin paljon ilmassa, että pohjaa on mahdotonta nähdä. Hiukset nousevat itsepäisesti pystyyn vesiputouksen tuottamasta sähköstä, vaatteet ovat litimärkiä ja meteli huumaava. Silti argentiinalaiset ovat uskaltaneet rakentaa näköalatasanteen ihan Paholaisen kurkun yläpuolelle. Näkymät ovat hienot - hienommat kuin kuvista välittyy, sillä linssikin on kostean kalvon ja vesipisaroiden peittämä.


Sateenkaariakin näkyi matkan varrella monia, mutta niistä täytyi nauttia ennen kaikkea silmillään eikä linssin läpi, sillä kamera ei tehnyt yhdellekään sateenkaarelle oikeutta.

Rajamuodollisuudet sujuivat kätevästi, kun liikkui suomalaisella passilla Brasiliasta Argentiinaan. Maksullista viisumia ei tarvinnut hommata, vaan passiin näpäytettiin leima ja sitten tarkastus olikin jo ohitse. Ainakin vuonna 2010 Brasiliaan matkustavilta vaadittiin todistus keltakuumerokotteen hankkimisesta. En tiedä sitten, että onko Argentiinasta Brasilian puolelle vaikeampi tulla, jos rokotetta tai rokotekorttia ei ole mukana. Meiltä sitä ei taidettu kuitenkaan kysyä missään vaiheessa.2 kommenttia:

  1. Ei vitsi, nää putoukset on kyllä nähtävä vielä joku päivä! Vois tosin aloittaa esimerkiksi sillä, että matkustais Etelä-Amerikan mantereelle ihan alkajaisiksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sillä teidän maailman ympäri matkalla sitten Etelä-Amerikkaan!

      Poista