torstai 11. syyskuuta 2014

Lisää katutaidettaBlackall Streetin lisäksi sykähdyttävää katutaidetta voi lähteä etsimään esimerkiksi Shoreditchin New Inn Yardilta tai Redchurch Streetilta. Kivointa on ehkä kuitenkin pyöriä Itä-Lontoon kaupunginosissa ihan ominpäin ja kävellä päämäärättömästi tutkimassa eri katuja. Samalla voi ihailla nurkan takaa pilkistäville katuteoksille.

Yhdellä kävelyreissulla olimme ystäväni S:n kanssa kovaa vauhtia menossa fiilistelemään erään Shoreditchissa sijaitsevan parkkipaikan hienoja graffiteja, mutta vartija hääti meidät tuiman näköisenä pikaisesti pois. En olisi millään malttanut lähteä, kun sormi painoi jo vaativasti kameran liipaisinta. Mutta eipä se vartija uskonut, kun sanoin, ettemme aio vahingoittaa hienoja autoja, vaan ottaa sen sijaan vähän hienoja kuvia.

Lontoossa on katujen varsilla vielä jonkin verran jäljellä mahdollisesti maailman tunnetuimman katutaiteilijan, Banksyn, teoksia, mutta suurin osa on joko peitetty, uudelleen maalattu tai varastettu. Mayfairista voisi mahdollisesti löytyä yksi teos, jonka yritän etsiä vielä joku päivä.
4 kommenttia:

 1. Eikä! Siis eikö Banksyn töitä ole enää livenä??? Nyt kun tarkemmin ajattelen niin en minäkään kyllä niitä nähnyt. Mutta kun korteissa yms. Banksyn taide elää siellä niin vahvasti. - E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai Banksylta ihan muutama työ löytyy vielä, mutta ihan kourallinen. Osa sijaitsee aika kaukana keskustasta. Oon tullu tulokseen, et muutama sunkin työ mahtuis oikein hyvin Shoreditchiin. Milloin me lähdetään tekemään taidetta (sinä teet, minä vahdin ja pitelen maaleja)?

   Poista
 2. Toi on kyllä ihan hullu ilmiö toi katutaiteen varastaminen! :/ Oispa hauska kyllä bongata Banksyä livenä kun pian Lontooseen pyrähdämme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä linkistä voi olla apua Banksyn bongailuun: https://maps.google.co.uk/maps/ms?msa=0&msid=201330103949415721523.00043e2db5162c1cbc318&dg=feature. Muutama teos näyttäis olevan jäljellä...

   Poista