keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Irlannin terveiset


Valtavan ihana reissu Irlantiin päättyi eilen. Rynair tarjosi meille menopaluuliput yhteishintaan 40 puntaa, joten paljon ei tarvinnut maksaa kauniin saaren valloittamisesta.

Pidennetylle viikonloppureissulle sain seurakseni luottomatkakumppanini Emin, jonka kanssa päästiin taas fiilistelemään maailman kauneimpia maisemia.

Tämän reissun teemana oli erityisesti luontomatkailu. Suunnittelimme reittimme niin, että sen varrelle sattui mahdollisimman monta Irlannin kansallispuistoa ja maisemareittiä. 

Tällä kertaa reissusuunnitelmamme oli aivan liian tiukka jo alusta lähtien. Jouduimme karsimaan lähes puolet valituista kohteista pois pitkin matkaa, kun huomasimme, että valoisa aika ei millään riitä kaikelle. Lopulta kuitenkin aika leppoisissa tunnelmissa kiertelimme ne nähtävyydet, mitkä ehdimme.

Autona meillä oli pieni ja punainen Seat Mii, joka on ollut kaikista vuokratuista autoista ehkä toiseksi huonoin. Siinä ei toiminut muun muassa keskuslukitus, joten jouduimme joka kerta sulkemaan kaikki ovet erikseen. (Jouduimme myös lukemaan ohjekirjasta, miten takapenkin ovet saadaan suljettua.)

Lopulliseen reissukohdekarttaan mahtuivat Connemara National Park (kuvat 1 ja 2), The Burren (kuvat 3 ja 4), Cliffs of Moher (kuva 5), Gap of Dunloe (kuva 6) ja Ring of Kerry (kuva 7). Sen lisäksi pyörähdimme pikaisesti sekä Galwayssa että Dublinissa.

4 kommenttia:

  1. Huh, mitä maisemia Heli! Mää niin arvostan sitä että nää reissaat siellä ja koluat niitä lähihuudeja ja otat kaiken irti siitä sun ihanasta ajasta, niin siistiä! Ja määki haluan Irlantiin! Ja kierteleen Britanniaa... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä niin sanoitit mun omia ajatuksia. Oon yrittäny elää täällä nimenomaan sillä tavalla, että ehtisin reissata ja koluta ja ottaa kaiken mahdollisen irti tästä ajassa, mitä mulla täällä on! Britannian hienous on tullu täytenä yllätyksenä. En olisi ikinä uskonut, mitä kaikkea henkeäsalpaavaa täältä löytyy! Jos joskus on tiukkaa ajasta ja rahasta, niin hyvin läheltä Suomea löytyy tosi kauniita paikkoja. Aina ei tartte lähteä toiselle puolelle maapalloa :)

      Poista