keskiviikko 17. joulukuuta 2014

La Basilique du Sacré Cœur


Pariisin reissun kauneimmat maisemat irtosivat Sacré Cœurin basilikan portailta - ja vieläpä ilmaiseksi!

Meidän hostelli oli lähellä Montmartren aluetta, missä Sacré Cœurkin sijaitsee. Lähdimme sinne aamupäivästä, kun havaitsimme sään olevan mitä parhain ulkona hengailuun. Kaunis talviaurinko paistoi siniseltä taivaalta. Ilma oli talvisen tuulinen ja kolea, mutta kirkon portailla seistessä aurinko lämmitti jo ihanan keväisesti.


Luin jostakin blogista varoittelevan tekstin siitä, ettei Sacré Cœurille kannata kiivetä aamupäivästä, sillä aurinko paistaa silloin ikävästi suoraan kameran linssiin. Kuulemma paras hetki vierailuun on iltapäivä ja ilta, kun aurinko on siirtynyt kirkon sivustalle ja alkaa laskea. 

Itsepäisesti päätin kuitenkin olla uskomatta blogitekstiä, koska ajattelin, että nyt ollaan sentään talvella liikenteessä ja millä tuurilla talvella edes paistaa aurinko. Ja jos paistaa, niin ei varmasti paista yhtä korkealta ja samasta kulmasta kuin kesäaurinko.


Mutta kyllä se aurinko joulukuisenakin aamupäivänä paistoi kirkkaasti suoraan kameraan ja siksi suurimmasta osasta kuvia tuli ihan ylivalottuneita - juuri niin kuin bloggari oli sanonut. Jos siis haluatte ihailla kaunista ja valkoista Pariisia auringon säteillessä suoraan silmiin, valitkaa vierailuajaksi aamupäivä niin kuin me. Iltapäivästä silmien siristely vähenee huomattavasti.

Aamupäivä tai ei, Pariisi näytti Montmartren kukkulalta katsottuna sykähdyttävän kauniilta. Aamu-usva viipyili rakennusten päällä ja tuhansista savupiipuista nousi savuhattaroita. Valkoinen kirkko kylpi auringosta. Niin kaunista ja niin hyvää mieltä tuottavaa!

2 kommenttia:

 1. Just tätä paikka tarkotin kun kysyit vinkkejä!!! En vaan osannut lausua :D kiva että menit.
  Ihana tekee mieli näitten sun postausten jälkeen ne omatkin pariisi kuvat kattoa pitkästä aikaa. vaikka mun kuvat on kyllä ihan rupusia sun kuviin verrattuna.
  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, arvasinkin, että tarkoitit varmaan tätä! Ihana paikka!

   Poista