keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Toistamiseen SkotlannissaOli niin siistiä päästä tämän vuoden aikana vielä toistamiseen Skotlantiin. Maaliskuussa tehdystä matkasta jäi hirveä palo takaisin tuohon taianomaiseen maahan. Kaikista kiehtovin Skotlanti löytyy minusta Ylämailta, mutta marraskuun lopun viileydessä ja pimeydessä oli mukava pitäytyä tällä kertaa kaupungeissa.

Pääsin myös ensimmäistä kertaa tutustumaan Glasgowhun, joka jäi kiireisen aikataulumme vuoksi kokonaan väliin maaliskuun viikon kestäneellä reissullamme.

Tällä reissulla yövyttiin kirkon maksamina Premier Inn -hotelleissa, ja yöpymiseen kuului lisäksi buffet-aamiainen, joka oli minulle hotelliyöpymisen ohella harvinaista herkkua!

Muutenkin meidän uudempi Skotlannin reissu tuntui hauskasti siltä kuin vanhemmat olisivat lähettäneet kaksi nuorta tyttöään keskenään heidän elämänsä ensimmäiselle pidemmälle reissulle. Auto oli tankattu ja huollettu valmiiksi sekä hotellit ja aamiaiset varattu etukäteen. Hupaisinta oli saada käteen bensa- ja ruokarahaa, joilla piti pärjätä seuraavat kolme päivää. Viimeisenä päivänä eli sunnuntaina kirkkomme johtajalta tuli huoliviesti sosiaalikuraattorillemme, että jos meitä alkaa kauheasti väsyttää kesken paluumatkan Lontooseen, voimme etsiä lähimmän hotellin, lepäillä siellä yön yli ja ajaa vasta maanantaina takaisin kirkolle. Kuinka äärimmäisen, äärimmäisen ystävällistä ja söpöä! :) Tunsimme kuitenkin olevamme niin terävässä kunnossa, että ajoimme suoraan Lontooseen.

Premier Inn sijaitsi Clyde -joen varrella muutaman kilometrin päässä ydinkeskustasta. Lähes seinänaapureina olivat Skotlannin BBC, tiedekeskus, SSE Hydro -konserttikompleksi sekä SECC eli Scottish Exhibiton and Conference Centre. Jokivarsi tuolta kohdin oli hyvin modernia arkkitehtuuriltaan. Hotellin ikkunasta oli hieno näkymä joelle sekä SSE Hydro- ja SECC -rakennuksille.

Aamusella tein muutaman minuutin pikaisen lenkin jokivarteen ja hätäisesti kuvailin edessä aukenevia maisemia ennen kuin suostuin istahtamaan autoon ja ajamaan Wellingtonin kirkolle. Siellä saimme auton parkkiin kadulle, jonka jälkeen meille jäi vielä muutama tunti aikaa tutustua kävellen Glasgown keskustaan.
2 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia, hienon näköistä! Olen kuullut Glasgowsta lähinnä kyseenalaisia kommentteja ja kuvauksia (varmaankin Edinburghin puolustajilta) - mutta nämä nähtyäni odotan tosiaan että pääsen myös tutustumaan Glasgow'n ei-niin-kaukaisessa tulevaisuudessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsin kyllä molemmista, Glasgowsta sekä Edinburghista. Niin kiva, että pääset Skotlantiin! Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.

      Poista