sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Greenwich Foot Tunnel

Vielä muutama viikko sitten en olisi yhtään osannut arvata, että jalankulkijat pääsevät lukuisten Thamesin ylittävien siltojen lisäksi myös joen ali jalankulkijoita varten rakennettua tunnelia pitkin.

Tunnelin toinen pää löytyy Greenwichin kylästä, ihan läheltä Cutty Shark -laivaa. Joenalaiseen tunneliin pääsee laskeutumaan lasikattoisesta pyöreästä rakennuksesta. Tunnelin toinen pää sijaitsee Isle of Dogsin puolella, lähellä Mudchuten puistoa ja farmia.

Kun tunnelin olemassaolo vihdoin selvisi minulle lähes kuuden Lontoossa asutun kuukauden jälkeen, päätin ehdottomasti mennä tsekkaamaan 370 metriä pitkän tunnelin.


Kolkkohan se oli, mutta superlyhyt ja kätevä tapa päästä joen toiselle puolen. Sitä paitsi on kai se aika hurjaa kävellä veden alapuolella ja miettiä koko ajan, että entäpä jos tunneli sortuisi juuri nyt. Näin ensimmäistä kertaa Greenwichin yliopiston joen toiselta puolelta katsottuna, ja komeiltahan rakennukset näyttivät edelleen!

Tarkoitukseni oli käväistä Mudchuten farmilla moikkaamassa hevosia, lampaita ja erivärisen silmäparin omistavaa laamaa, mutta olin niin myöhään liikkeellä, etten farmin sulkeuduttua nähnyt eläimen eläintä koko paikassa.

Siitä harmistuneena kävelin ihailemaan Canary Wharfin pilvenpiirtäjiä, josta lisää seuraavassa postauksessa.

2 kommenttia:

  1. Vau mikä tiedonmuru Heli, tää on pakko laittaa listalle! Onneksi mulla on tuommoinen kaveri, joka tietää Lontoon salaiset paikat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, mä puolestani luen sun Espanjan reissun tietomurusia innoissani. Oon kahdesti käynyt Fuengirolassa moikkaamassa kaveria ja oon kurkkuani myöten täynnä koko Espanjan aurinkorannikkoa. Näköjään sieltä kuitenkin löytyy vaikka mitä siistiä, kiitos postauksista!

      Poista