maanantai 9. kesäkuuta 2014

Tuntemattomampi Etelä-LontooEtelälontoolaisena asukkaana harmittaa vähän se, että paikalliset asukkaat sekä muualta tulleet turistit pysyttelevät tiukasti Thames -joen pohjoispuolella, jonne keskeisimmät turistinähtävyydet sijoittuvat. Eteläinen Lontoo ei ole monenkaan mielestä käymisen arvoista aluetta, vaikka täältä löytyy vaikka mitä siistiä.

Upean jokivarren ja Greenwichin lisäksi erityisesti alue London Bridgen takana on tutkimusretken jos toisenkin arvoinen. Sieltä löytyy EU:n korkein rakennus, The Shard, joka kohoaa 310 metrin korkeuteen. Sen juurella seistessä tuntee olonsa tosi pieneksi, kun taas itse rakennus näyttää jatkuvan lähes avaruuteen asti. Pilvenpiirtäjän sisältä löytyy näköalatasanne (pitäisi päästä käymään, kunhan raaskisi maksaa lipun), toimistoja, ravintoloita ja luksusasuntoja.

Muutaman minuutin kävelymatkan päässä Shardista sijaitsee herkullinen Borough Market, jonka monista kojuista voi ostaa kotiin vietäviksi vihanneksia, lihaa, leipä, juustoa ja vaikka mitä muuta. Katukeittiöt tarjoavat ruokaa joka maailmankolkasta. Borough Marketilla maistoin ensimmäistä kertaa etiopialaista ruokaa, ja oli hyvää. Borough Market on kuin pieni kylä keskellä kaupunkia, ja sieltä on kodikkaampaa ostaa vihanneksia kotiin kuin kolkosta supermarketista. Torilla sitä paitsi tiedetään tarkkaan mistä mikäkin ruoka on peräisin. Ja Borough Marketin herkkuosastot, suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti