torstai 21. elokuuta 2014

Cardiff I

Vain muutaman tunnin ajomatkan päässä Lontoosta sijaitsee moderni ja nuorekkaan oloinen Cardiff, Walesin pääkaupunki. Yli 300 000 asukkaan Cardiff on Lontoosen verrattuna ihanan pieni ja kompakti, kävellen päivässä nähtävä kokonaisuus.

Ilmeisesti jokaisessa Britannian kaupungissa kuuluu olla vähintään yksi puistoalue ja kaupungin poikki virtaava joki. Cardiffista löytyi sekä Taff -joki että Bute Park. Puistoalue oli iso ja hyvin hoidettu. Sen laitamilta löytyi hauska kehys kuvien ottamista varten ja mini-Stonehenge.


Heti puiston laitamilta alkoi lystikäs Animal Wall, josta löytyy muuriin ikuistettuna 15 eläintä. Muurilta löytyy peruseläimiä kuten leijonia, susi, karhu ja apinoita, mutta myös vähän erikoisempiakin eläimiä kuten pesukarhuja, pelikaani sekä muurahaiskarhu. Osalla eläimistä on elävännäköiset lasisilmät, jotka tapittavat ohikulkevien ihmisten ylitse.

Cardiff -päivänä meitä helli kesän siihen astisista päivistä lämpimin (lue: oli tukalan kuuma). Kaupungissa ei paljon tuulenvire hiuksia päässyt heiluttelemaan, joten reppu sai hien lipittämään pitkin selkää jo aamusta lähtien. Olimme yötä Nosda -nimisessä hostellissa, joka oli tosi hyvä ja sijaitsi ihan keskustan kupeessa. Meiltä oli muutaman minuutin kävelymatka puistoon ja eläinmuurille, josta olikin kätevä aloittaa päivä. Seuraavaksi siirryimme Animal Wallilta muutaman metrin eteenpäin ja näimme jo Cardiffin kuuluisimman nähtävyyden, linnan. Siitä lisää seuraavassa postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti