lauantai 16. elokuuta 2014

Vihreää ja turkoosiaJos Skotlanti näytti turistin silmään jylhältä ja unenomaisen kauniilta, sen luonto punertavanruskealta ja kaupungit sopusointuisen harmaalta, Wales osoittautui täysin Skotlannin vastakohdaksi. Luonto oli heleän vihreää ja turkoosia, kaupungit värikkäitä kuin makeiset karkkikaupassa, ja peurojen sijasta Walesin olivat vallanneet tuhannet ja taas tuhannet lampaat. Yhteistä Skotlannille ja Walesille olivat kuitenkin ikivanhat linnat, joita tupsahteli esiin joka toisen kulman takaa.

Olimme vuokranneet kesäkuun viimeisellä viikolla työkaverini R:n kanssa auton Heathrown lentokentältä viideksi päiväksi käyttöömme. Reittisuunnitelma oli seuraava: sunnuntaina ajo työpäivän jälkeen Walesin pääkaupunkiin Cardiffiin, maanantaipäivän vietto kaupungissa ja illasta kohti seuraavaa majapaikkaa Fishguardissa. Tiistaina biitsipäivä Walesin upealla lounaisrannikolla, keskiviikkona ajo Caernarfoniin ja torstaina vierailu Walesin korkeimmalla vuorella, Snowdonilla.

Reittisuunnitelma oli jälleen kerran vähän turhan tiukka, mutta samalla tuli nähneeksi lähes koko Walesin. 

Kätevin tapa päästä Walesiin oli ehdottomasti autonvuokraus lännessä sijaitsevalta Heathrown lentokentältä. Tällä tavoin pääsimme skippaamaan Lontoon läpiajamisen, sillä kaupungin liikenteessä voi parhaillaan mennä tuntikausia.

Samalla hoksasimme kuinka valtava lentokenttä Heathrow onkaan, koska olimme tietenkin ajatelleet, että autovuokraamot löytyvät heti kentän laitamilta. Kun emme löytäneetkään Hertziä kätevästi, jouduimme kysymään apua lentokenttähenkilökunnalta. Eräs ystävällinen mies ohjasi meitä kohti lentokenttää kiertävää bussia, joka veisi meidät autovuokraamon eteen. Kysyin ainakin kolme kertaa kävelyohjeita Hertzille, ennen kuin tajusin kysyä, että pääseekö sinne edes kävellen. Ei kuulemma päässyt. Bussiin oli hypättävä, joka ajoi 20 minuutissa autovuokraamon eteen.
Auton saatuamme iski pienimuotoinen kriisi, sillä auto osoittautui muuten oikein pieneksi ja sympaattiseksi, mutta myös automaattivaihteiseksi, jota kumpikaan meistä ei osannut ajaa.


Autovuokraamon pihalla hätäisesti googletettu kuinka ajan automaattivaihteista autoa siivitti meidät kuitenkin pian matkaan (kiitos kaksplus.fi!). Heathrown Hertziä en sen sijaan voi oikein suositella autovuokraamoksi, sillä netissä varatulle hinnalle tuli paikan päällä lisähintaa yli puolet jo maksetusta summasta. Lisäkuskin hinta oli törkeän kova.Walesin puolelle pääsimme Heathrowlta ihan muutamassa tunnissa, heti ylitettyämme kuvassa näkyvän Severn Bridge -sillan. 

Vaikka lähdin reissulle varsin väsyneissä tunnelmissa pitkän työviikon jälkeen ja mieli kaivaten jo Suomeen, hyvät yöunet auttoivat nostamaan reissutunnelmaa. Yöunien jälkeen olo tuntui taas normaalin ennakkoluulottomalta ja innostuneelta. Koko matkan jaksoin tuijotella todella mielissäni uusia maisemia. Walesin vihreys ja turkoosina välkkyvä meri antoi mielettömän energiapuuskan koko loppukuuksi. Sillä energialla olikin hyvä lähteä heinäkuun ensimmäisenä päivänä Suomeen.

2 kommenttia:

 1. Kaverini kehui sellaista sivustoa kuin My Real London, jonne suomalaiset voi kirjoittaa omia suosikkejaan eri Lontoon paikoista. Ajattelin, et kun asut siellä Englannissa niin oisit halunnut kirjoittaa omia oppaitasi. Olisi nimittäin kiva lukea kokemuksista! :)

  http://myreallondon.expedia.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä vinkistä! Pitääpä tutustua tuohon sivustoon ajan kanssa ja itsekin etsiä sieltä parhaat Lontoon vinkit muilta suomalaisilta. :)

   Poista