sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Blogihaaste


Lue, ihminen! -blogin Juhani antoi seuraavanlaisen haasteen: kerro 11 asiaa itsestäsi ja vastaa 11 Juhanin esittämään kysymykseen.

Haaste on otettu vastaan än-yy-tee-nyt!Tässä asioita minusta:

Olen laiska ihminen kaikessa arkeen liittyvässä. Teen arkiset askareet sieltä, mistä aita on matalin. Tästä seuraa usein se, että joudun korjailemaan lakkaamatta tekemisiäni. En ole käytännön ihminen.

Olen myös kömpelö. Törmäilen jatkuvasti esineisiin ja tiputan kaiken kädestäni, mitä ei saisi tiputtaa. En enää edes jaksa hermostua asiasta, vaan siivoan kiltisti jälkeni suuremmitta seremonioitta.

Minulla on paljon ystäviä, mutta vähän kavereita. Minulla on huono kasvo- ja nimimuisti, ja olen ihan pihalla, kun ystäväni puhuvat jostain tyypistä, joka minunkin pitäisi tietää, jonka kaikki muut tietävät. Sen sijaan muistan hyvin ystävieni kuulumiset, sanat, tarinat, pienet elämänviisaudet, katseet, eleet.

Omistan maailman parhaimman ja cooleimman tyttöystäväporukan. Porukka on opiskeluvuosina Oulussa tavattu ja vuosien varrella kerätty. Yhteen hioutunut, tärkeä, luotettava. Tytöt olivat toinen perheeni Oulussa, kun oma kotini oli kaukana.

En tykkää yhtään kahvista, kokiksesta, lakusta, hedelmäkarkeista, pinaattiletuista enkä pähkinäsuklaasta. Tiedän olevani näiden asioiden suhteen todella outo!

Erilaiset ihmiset ovat mielestäni tosi kiinnostavia. Tulen hyvin toimeen monenlaisten ihmisten kanssa ja sopeudun helposti joka paikkaan. Pidän keskustelusta ja toisten ihmisten elämäntarinoiden kuuntelemisesta. Yhtä paljon pidän kuitenkin myös yksinäisyydestä. Viihdyn hyvin yksin.

En osaa piirtää. Kerran ammattikorkeakoulussa ollessa jouduin piirtämään linnun ja piirsin sille vahingossa neljä jalkaa. En meinannut millään saada naurua loppumaan, kun hoksasin että olin tosissani piirtänyt nelijalkaisen linnun.

Tykkään tosi paljon viettää aikaa kesämökeillä ympäri Suomea. Muualla olen laiska, mutta mökillä jopa tiskaus saattaa (välillä) aiheuttaa innostusta. Mökillä ja ulkomaanreissuilla pääsen hyvin irti arjen huolista sekä aivoja kuluttavasta ajatusvirrasta.

Kerran punnitsin vahingossa kaupassa kaikki ostamani hedelmät ja vihannekset banaani -tunnuksella. Kassalla hävetti, kun kauppatäti joutui käydä punnitsemassa uudelleen kaikki muut ostokseni, paitsi banaanit. Aika harvoin olen ihan näin hajamielinen.

Olen feministi ja ihmisoikeudet ovat tärkeitä minulle. Muissa asioissa olen hyvin laiska muodostamaan mielipidettä tai elämänfilosofiaa. Voisin olla enemmän tiedostavampi esimerkiksi ympäristöasioissa. Arvostan silti todella paljon ihmisiä, joilla on mielipiteitä.

Nukun yleensä kaikkialla huonosti, mutta bussi on ainut paikka, missä nukahdan lähes saman tien. Tosi yllättävää, mutta minä niin rakastan bussilla matkustamista!


1Sitten Juhanin esittämiin 11 kysymykseen:


1. Millainen ihminen on tärkein läheisesi?
En osaa erottaa elämästäni tärkeintä läheistä, mutta tärkein lähipiiri saa minut tuntemaan oloni hyväksi ja helpoksi ja rakastetuksi. Heillä kaikilla on mitä hupaisin huumorintaju, kuuntelevat korvat ja empatiakykyä.

2. Miksi vastasit tähän haasteeseen?
Haasteet pitää ottaa vakavasti ja vastata niihin :)

3. Minkä taidon osaat hyvin?
Osaan hyvin kuunnella. Osaan hyvin opiskella. Osaan hyvin koukuttua ties minkälaisiin turhuuksiin. Osaan hyvin laiskotella. Guitar Herossa osaan soittaa muutamia kappaleita läpi niin hyvin, ettei niihin tule yhtään virhettä.

4. Mitä tekisit vapaapäivänä, joka olisi vain sinun tarpeitasi varten?
Lukisin tosi hyvää kirjaa, söisin samalla Turkinpippuria ja Fazerina -suklaata ja jossain vaiheessa päivää eteeni ilmestyisi Ninwen kebab -pitsa.

5. Kenen kanssa viettäisit kuukauden kahdestaan erämaassa?
Tämä on karmea kysymys, koska huomaan kauhukseni ettei minun lähipiirissäni ole ketään supererätaitoista tyyppiä, johon voisin luottaa kuin keitaaseen keskellä erämaata. Tällainen tyyppi on pakko löytää heti lähiaikoina vastaisuuden varalle!

6. Milloin olet parhaimmillasi?
Iltaisin ja öisin. Ehkä noin kello 21 eteenpäin vietän elämäni parhainta vuorokausiaikaa. Ja lomalla ollessa.

7. Kenet haluaisit tavata?
Vaikka kenet! Toivon, että mahdollisimman monta ystävääni saapuisi Lontooseen minua morottamaan!

8. Lempiruokasi?
Kanapasta

9. Millainen elämä on hyvä?
Oma hyvä elämä koostuu muun muassa hyvistä ystävistä ja hyvästä perheestä, itsensä toteuttamisesta, vapaudentunteesta,  intohimosta lukemiseen ja kirjoittamiseen, matkustelusta, hyvästä ruoasta, itsensä tuntemisesta ja luottamuksesta tulevaisuuteen.

10. Haluaisitko elää ikuisesti?
Tavallaan haluaisin, mutta sitten elämä ei enää olisi samanlaista kuin nyt, eli yhtä kiehtovaa. Jossain vaiheessa elämä menisi tylsäksi, jos eläisi ikuisesti.

11. Suosikkikirjasi?
Aivan mahdotonta sanoa yksi. Sanon monta. M. M. Kayen Kuunvarjon laakso, Maeve Binchyn Lasijärvi, Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo, Khaled Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa, Charles Dickensin David Copperfield ja Kaksi kaupunkia, J. R. R. Tolkienin Taru sormusten herrasta, Rowlingin Harry Potterit, Sofi Oksasen Puhdistus…


Haaste lähtee eteenpäin archiegonelebanon -blogin ihanalle Inkalle sekä  satueventyr -blogin hupaisalle Satpalle! Haasteeseen vastaaminen on täysin vapaaehtoista!

Haasteen ohjeet:

1. Kerro 11 asiaa itsestäsi.
2. Vastaa haastajan 11 kysymykseen. (vastatkaa samoihin mitä minä!)
3. Keksi 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Sinun tulee kertoa, kenet olet haastanut.
5. Ei takaisin haastamista.

4 kommenttia:

 1. Uijui, kiitti haasteesta! Pitääpä laittaa toteutumaan. :)

  VastaaPoista
 2. Hei, unohditko minut erätaitoisen!?! Ja haluaisin nähdä sen nelijalkaisen linnun, voisko saada kuvan? :) Lers

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve Lers! Osaatko pyydystää kalan paljain käsin ja sytyttää nuotion iskemällä kipinää kivistä? Jos osaat, niin sitten oot mun etsimäni tyyppi! Nelijalkaisesta linnusta ei taida olla kuvaa. Mutta se oli tosi ruma!

   Poista