keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Laituri 9 3/4

Seurataanpa vielä tämän postauksen verran Harry Potterin jalanjälkiä. Kalliin Warner Bros. studiokierroksen sijaan Harry Potter -maailmaan voi solahtaa ilmaiseksi King's Crossin juna-asemalla. Paikan päältä löytyy Laituri 9 3/4, jonka takaa lähtee Tylypahkaan menevä juna. Ikävä kyllä jästit eivät edelleenkään pääse Laituri 9 3/4 pidemmälle, vaan tiiliseinä bloggaa ikävästi taikuudesta osattoman ihmisen.Edellisellä Lontoon reissullamme kävimme etsimässä Laituria 9 ja 3/4, mutta emme löytäneet sitä millään. Nyt tiedän, mikä meni pieleen.

Metro vie suoraan King's Crossin asemalle, mutta samalla pysäkillä on toinenkin juna-asema, St Pancras, josta viime kerralla yritimme löytää oikeaa laituria. Eipä ihme, ettei löytynyt.

Tästä viisastuneena jouduimme tällä kertaa vain yhden kerran kysymään, missä Laituri 9 3/4 piileskelee. Se kun ei löytynytkään King's Crossin  virallisten puomien 9 ja 10 välistä. Siinä kohdin ei edes ole tiiliseinää.


Läheltä kuuluisaa laituria löytyy myös Harry Potter -kauppa, josta löytyy muun muassa taikasauvoja, Bertie Bottin joka maun rakeita sekä suklaasammakoita.

En tiedä kuinka monesta työmatkalaisesta on sympaattista, että asemalla hengailee joka päivä hirveä lauma Harry Potter -turisteja kameroineen ja velhopukuineen, mutta minusta britit osoittavat hyvää huumorintajua ja olennaiseen keskittymistä, kun ovat viitsineet rakentaa Laiturin 9 3/4 HP-fanien iloksi. 
Olimme liikkeellä tavallisena arkipäivänä, joten HP-faneja oli paikalla "vain" noin kolmisenkymmentä. Todennäköisesti kiireisimpinä aikoina jono Laiturille 9 3/4 on paljon pidempi. Nytkin porukka sai odottaa, että pääsi kuvauttamaan naamansa kärryjen ja Hedwig-pöllön kanssa laiturille. Henkilökunta antaa jonottajan valita minkä tuvan huivin sitoo kaulaansa.

Me emme jaksaneet jonottaa kuvaa varten, mutta kiertelimme kaupassa ja yritimme valikoida lempitaikasauvaa itsellemme. Muistaakseni Voldemortin taikasauva tuntui pelottavan miellyttävältä käteen...

4 kommenttia: