keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Eilean Donan Castle

Skotlanti on täynnä linnoja ja linnanraunioita. Päätimme, että meillä on viikon reissullamme aikaa vain yhteen linnakäyntiin ja siksi valitsimme Lonely Planetin suosittelemana Eilean Donan Castlen tutustumispaikaksemme. Linna on tosi upealla paikalla ja sijaitsee alle puolen tunnin ajomatkan päässä Isle of Skyelta.

Alkuperäinen linna perustettiin noin tuhat vuotta sitten, mutta se tuhoutui 1700-luvulla. Sen jälkeen linna rakennettiin uudestaan vasta 1900-luvulla. Mikään autenttinen välähdys historiaan linna ei siis ole, ja siksi kai se oli pettymys mulle (sisältäpäin).Pääsylippu ei kuitenkaan ollut kallis. Linna oli sisältäpäin vähän kuin pieni kotiseutumuseo. Linna oli sisustettu 1900-luvun tyyliin. Palvelijoille ja isäntäperheille oli omat huoneet. Sinne sun tänne oli laitettu mallinukkeja vanhoissa vaatteissa tuomaan menneen ajan tunnelmaa. Rappuset torneihin olivat todella todella kapeita, olisi ollut kiinnostavaa päästä torniin tähystelemään, mutta sinne ei (tietenkään!) saanut mennä.

Eilean Donan Castle -käynnin myötä jätimme taaksemme iki-ihanan Isle of Skyen ja jatkoimme matkaa kohti Glencoeta. Aurinkoiset kevätpäivät Skotlannissa olivat takanapäin. Sen sijaan sade, tuuli sekä synkät pilvet olivat seuranamme viimeiset kaksi päivää. 

2 kommenttia:

  1. Oot niin kaunis ja tyylikäs! <3 Mutta ihana että laitoit kuvan omasta reissulookista, kiva nähä että jotku jaksaa panostaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joka kuvassa läpi Skotlannin bloggausten samat vaatteet päällä, mutta sitä se "talvi"matkailu teettää :D

      Poista