maanantai 31. maaliskuuta 2014

Ruuhkaa tiellä

Tässä tulee nyt vihdoin todistusaineistoa Skotlannin kapeista teistä. Kuten huomaatte, asfaltin käytössä on säästelty urakalla. Sen lisäksi, että tiet ovat lähestulkoon käyttökelvottomia henkilöautoja leveämmille kulkuneuvoille, kadut ovat myös huonossa kunnossa. 

Tiet näyttävät yksikaistaisilta, mutta kumminkin liikennettä on molempiin suuntiin. Ohi pääsee muutaman sadan metrin välein rakennetuista levennyksistä.

Ajotiet eivät ole pelkästään erilaisten kulkuneuvojen käytössä, vaan asfaltista jalkojensa alla tykkäävät myös lampaat, pässit, vuohet, peurat, kanat ja kukot.

Ajelu noilla teillä vaatii keskittymistä jo tiellä pysymiseen, mutta myös eläinten huomiointia. Lampaat eivät kovin vikkelään liiku, mutta peurat ovat suuri vaara liikenteelle Skotlannissa.

Skotlannin reissun aikana näin useita kuolleita peuroja tienposkessa. Peurakolareita tapahtuukin yllättävän usein. Vaikka peurat eivät ole yhtä isokokoisia kuin hirvet, ne näyttävät silti läheltä katsottuna suurilta, voimakkailta ja nopeilta. En haluaisi joutua katsomaan peuraa silmästä silmään tuulilasin särkyessä yhteentörmäyksen voimasta.
Tätä pässiä oli vaikea saada liikahtamaan tieltä mihinkään. Ohitus oli täysin mahdoton ajatus kapean tien vuoksi, joten meidän piti odotella otuksen väistymistä.

Nyt jälkeenpäin kun näitä kuvia katsoo, en voi edes itse uskoa, että tuolla sitä on sydän kurkussa ja kädet täristen ajeltu! Ja että ehdottomasti lähtisin uudelleenkin!

2 kommenttia:

  1. Ei vitsi minkä näköstä, aivan käsittämättömän kapeita nuo tiet!! Ja seuraava ajatus on tietty että määki haluan, että kiitosta vaan tästä(kin) reissuinspiraatiosta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Inka <3 Skotlantiin ehdottomasti! Tiedät että te vanhat ja tottuneet road tripparit tykkäisitte varmasti!

      Poista