keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Nessietä etsimässä


"Vähän tältä se Nessie sit näytti" 

Skotlannin tunnetuin järvi, Loch Ness, sijoittui niin lähelle meidän ajoreittiämme, että päätimme tehdä pienen koukkauksen reitti-suunnitelmaamme. 

Eihän sitä tiennyt, jos sattuisi niin hyvä tuuri, että juuri me tapaisimme järvihirviön paistattelemassa päivää rantavedessä.

Tsekkasimme kapean mutta syvän Loch Nessin ihan sen eteläpäästä, pienestä Fort Augustuksen kylästä.

Ja kuten voitte arvata, niin tottahan toki me näimme Nessien. Se oli ihan helppoa. Tarvitsi vain hetken ajan tuijottaa lähes peilityyntä järvenselkää ja sieltä hirviö jo saapuikin syömään omenoita kädestämme. Harmittavasti kuvamateriaali jäi vähäiseksi tästä uniikista tapahtumasta, mutta mielikuvitustahan saa aina käyttää!
Loch Ness on valtavan iso, kylmä ja syvä järvi, ja se kuulemma käyttäytyykin enemmän meren kuin järven tapaan. Pieni järviristeily olisi voinut olla kiva, mutta kaikki veneretket oli tehty jo siltä päivältä.

Loch Nessin lisäksi Skotlannista löytyy lukuisia muitakin järviä, joista suuri osa on paljon hienompia kuin kuuluisa sisarensa.

Meille kuitenkin Loch Nessin tarjoama pieni tauko ajamisesta teki hyvää. Kävimme kylässä myös syömässä hampurilaisen, jonka välissä oli peuranlihasta tehty pihvi. En taida vieläkään osata päättää, oliko se hyvää vai ei.


2 kommenttia:

  1. Hyvän näköisiä nuo hirviöasennot, näyttää tosi autenttisilta! :D Ja vitsi mitä reissuja sulla on!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon ihan vasta löytänyt "talvimatkailun", kun ennen aina reissasin joko kesällä tai talvella jonnekin jossa on lämmin. Ihan uusi maailma on avartunu, ku oon hoksannu, että Euroopassakin kannattaa matkustaa kesän ulkopuolella! Irlannin vois ottaa vielä reissulistalle lähiaikoina!

      Poista