torstai 27. maaliskuuta 2014

Ylämailla

Päivän ajomatka Edinburghista Isle of Skyelle tarjosi henkeäsalpaavan kauniita maisemia. 

Jouduimme pysähtymään vaikka kuinka monta kertaa tienvarteen ottamaan valokuvia, kun joka mutkan takaa näytti tulevan aina vain hienompia maisemia.

Suurimmaksi osaksi luonto oli karua ja jylhää. Paljon oli lumihuippuisia vuoria, punertavia ja kellertäviä niittyjä sekä kirkkaita jokia ja järviä.

Ajotiet tuntuivat tuolloin niin kovin kovin kapeilta ja pieniltä, mutta loppupeleissä emme vielä edes ymmärtäneet sanan "kapea" todellista merkitystä. Ymmärsimme sen päivää myöhemmin, mutta siitä kerron enemmän tulevissa postauksissa.

Paikalliset osaavat hyödyntää perinteisen kapean ylämaan tien ajamalla keskellä sitä. Toisin sanoen he ajavat siihen tapaan, että auton renkaat ovat keskiviivan molemmilla puolilla, ja kun auto tulee vastaan, he tekevät nopean korjausliikkeen omalle kaistalle.


Tunnolliset suomalaiset sen sijaan eivät millään tahdo ymmärtää sitä, että keskellä tietäkin voi ajaa. Päivien kuluessa opin vihdoin minäkin ajamaan hulvattomasti osittain keskiviivan päällä, mutta nopeissa väistöliikkeissä muistelen hatarasti kuulleeni viereiseltä penkiltä Emin uikutusta. "Oi, oi, oi", taisi olla yleisin voihkaisu, minkä Emi sai tiukassa tilanteessa sanottua. 

Minä puolestani kadotin kaikki sanat istuessani etupenkillä. Kun auto ei tuntunut enää mahtuvan tielle, sain suustani ainoastaan omituisen kuuloista örinää aikaiseksi. Miten sitä nyt sitten kuvailisi? Ääööööähhh, hngggghhhh, ymhhhhh. Jotain tällaista se taisi olla.

4 kommenttia:

 1. :,D ikävä ja kateus risteilee kun luen noita sun juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just ajattelin, että pitää ehdottomasti joku postaus kirjoittaa ei-niin-hauskoista reissutapahtumista, että ei mee vaan leuhottamisen puolelle tää homma :) Koska eihän sitä aina jaksa reissussakaan niin fiilareissa olla. Varsinkaan silloin, kun suuta särkee niin paljon, ettei pysty puhumaan eikä keskittymään muuhun. Kiitos kuuluu kuitenkin särkylääkkeiden keksijälle! Ja Susa, mä haluan niiin sun kanssa reissuun. Vuokrataan auto ja nautitaan elämästä!

   Poista
 2. Oijoi, road tripit on niin parhaita just tuon takia, että voi pysähdellä vaikka kymmenen metrin välein ottamaan kuvia! Ihan mahtavan näköisiä maisemia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Tykkään auton tuomasta vapaudesta, vaikka on siinä kuitenkin vähän enemmän stressiä kuin bussilla tai junalla matkustamisessa. Mutta näkee niin paljon enemmän! Suosittelen Skotlantia, tehkää sinne toinen häämatka Karibian jälkeen ;)

   Poista