sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Salaliittoteorioiden tuulisella rannallaEhkä koko Islannin reissun aavemaisin paikka löytyi Sólheimasandurin rannalta, jonka mustalla hiekalla sijaitsee US Navy DC -lentokoneen viimeinen lepopaikka.

Uskomattoman tarinan mukaan Yhdysvaltojen laivastolle kuulunut kone jysähti taivaalta alas vuonna 1973 polttoaineen loputtua. Hätälasku oli armeliaasti onnistunut, koska onnettomuudessa ei tullut yhtään kuolonuhria.

Onnettomuuden jälkeen Yhdysvaltain laivasto haki koneesta vain sen arvokkaimmat osat kuten moottorin, mutta jätti itse koneen ruhon pölyttymään ja ruostumaan autiolle ja tuuliselle rannalle.

Sólheimasanduriin navigoidessa tarvittiin jälleen nelivetomaastureitamme, sillä matka kulki läpi mustan hiekkaerämaan. Meri kimmelsi horisontissa, mutta tuntui siltä, ettei se tullut yhtään lähemmäksi vaikka ajoimme ja ajoimme.

Loputtomalta tuntuneen (ehkä todellisuudessa 15 minuutin) hiekkaerämaa-ajon jälkeen pääsimme perille autiolle rannalle ja hylätyn koneen viereen. Tuuli salpasi hengen heti autosta poistumisen jälkeen ja tarttui kiivaasti kiinni vaatteisiin.

Aavemainen ja yksinäinen kone toi mieleen vanhan kunnon Lostin. Erotuksena tv-sarjaan mainittakoon, että koneen runko näytti olevan täynnä pieniä luodin tekemiä reikiä, mutta polttoainehan se oli joka loppui… Eikö? 


2 kommenttia:

  1. Huh, miten creepyä mutta samalla niin kiehtovaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri niin! Karmivaa, mutta puoleensavetävää… Hrrr...

      Poista