tiistai 3. maaliskuuta 2015

On Top of the Peckham

Kuva: Saara Portaankorva 
Kuva: Saara Portaankorva

Lontoon coolein baarikahvila löytyy Etelä-Lontoosta, pahamaineiselta Peckhamin ghettoalueelta. Frank's Cafe -niminen näköalakahvila sijaitsee kymmenkerroksisen Peckham Multi Story Car Parkin katolla. Kahvila on auki keväästä syksyyn, joten juuri nyt sinne ei pääse fiilistelemään katolta avautuvaa mieletöntä maisemaa tai viileää ghettotunnelmaa.

Paikka todellakin on kuumottava, sillä sinne päästäkseen täytyy kulkea monikerroksisen kolkon ja kaikuvan parkkihallin läpi. Parkkihalli on juuri sellainen kuin parkkihallit ovat kaikissa toimintaleffoissa tai -sarjoissa: yksinäinen, kolea, harmaa, likainen, muutamia katumaastureita siellä täällä ja salamurhaaja väijymässä pylvään takana. No okei, salamurhaajien sijasta kerrosten väleissä saattaa olla portsareita tai turvamiehiä.


Eräänä kesäisenä iltana, sateen loputtua, suunnattiin Frank'siin fiilistelemään kesää ihanien työkavereiden, Saaran ja S:n kanssa. Baarikahvila oli Saaran löytö, ja matkalla Peckhamiin me S:n kanssa innostuttiin kunnolla ghettoelämän leikkimisestä.

Bussiasemalta siirryttiin syrjäiselle, kapealle ja likaiselle kujalle, josta S. totesi, että tämä kuja jos mikä on se, jossa tulee varmasti hakatuksi. Kujalta siirryimme parkkihalliin, ja minusta siellä jos missä oli hyvät mahdollisuudet päätyä eri jengien potkimaksi ja hakkaamaksi. S:n mielestä parkkihallin alimmat kerrokset eivät enää riittäneet perusväkivaltaan, vaan noissa paikoissa hakkaamista todennäköisempää oli saada puukosta rintaansa. Ylimmät kerrokset varattiin S:n kanssa yhteistuumin verisille aseselkkauksille. Saara kuunteli meidän fiilistelyä silmiään pyöritellen ja totesi, että ollaan S:n kanssa ihan sairaita tyyppejä.
 Kuva: Saara Portaankorva

Kuva: Saara Portaankorva


Me ajoitettiin visiitti Peckhamin huipulle juuri oikeaan aikaan, sillä päästiin seuraamaan auringonlaskua kattoterassilta. Lontoo oli superkaunis myös etelästä käsin ihailtuna.

Kun Lontoon perusmestat ja nähtävyydet alkavat kyllästyttää tai näyttää tutuimmilta kuin omat kotiseudut, kannattaa ehdottomasti lähteä tsekkaamaan Frank'sin maisemat. Kerrottakoon myös, että Peckham on oikeasti ihan turvallinen alue, jolle on vain jäänyt huono maine vuosien takaisista mellakoista. Suurella todennäköisyydellä ette siis pääse hengestänne, vaikka Peckhamiin menisittekin. 
Kuva: Saara Portaankorva

Kuva: Saara Portaankorva

2 kommenttia:

  1. Ai mikä vinkki, pakko kokeilla, josko me uskaltauduttais tuonne sitte toukokuussa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa käydä! Tästä linkistä muuten pääset Lontoon joukkoliikenteen sivuille: www.tfl.gov.uk. Sieltä löytyy bussilinjat, kartat, hinnat ym. Bussit on halvempia ku metro tai sit metromatkustaminen muualla kuin 1 zonella. Jos jaksaa kävellä aina kakkosvyöhykkeelle, tubella pääsee liikkumaan yhtä halvalla ku bussilla.

      Poista