sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Güellin puistoBarcelonan mahdollisesti turistoitunein paikka heti Ramblan jälkeen on Carmel-kukkulalla sijaitseva Antoni Gaudín suunnittelema Güellin puisto. Sinnehän mekin tietenkin suuntasimme kulkumme, pahaisia turisteja kun olimme.

Puiston kuuluisimmat kohteet ovat kaksi surrealistista satutaloa, mosaiikkinen, pitkä ja kiemurteleva "käärmepenkki", jolta avautuvat näkymät alas Barcelonan kaupunkiin sekä kauppahalliksi kaavailtu sadan pylvään sali.

Olin käynyt ensimmäistä kertaa Güellin puistossa jo vuosia aikaisemmin, ja ymmärrettävistä syistä se oli melkein ainoa asia, minkä Barcelonan pikaisesta päiväretkestä muistin. Niin kummalliselta puisto näytti ja tuntui, ettei sitä ihan hevillä unohtanut. Sitä en kyllä muistanut, että puistoalueelle pääsystä olisi pitänyt maksaa. Se tulikin aikamoisena yllätyksenä, kun karautimme paikalle paikallisbussilla numero 24.Pitkän pähkäilyn jälkeen päädyimme maksuttomaan vierailuun. Näin ollen skippasimme Gaudín talot ja sadan pylvään salin vierailun sisältä käsin sekä istumisen käärmepenkillä. Muu kukkula-alue oli onneksi ilmainen, joten kävelimme aikamme ympäri kukkulaa bongailemassa parhaita näköalapaikkoja Barcelonan kaupunkiin. Hiiviskelimme myös niin lähelle Gaudín suunnittelemia kohteita kuin vain suinkin pääsimme. Muiden ihmisten tallottavana ja tönittävänä olon lisäksi saatiin ihan kelpo kuva alueen kuumimmista nähtävyyksistä.

Barcelona kannattaa ehdottomasti tsekata yläilmoista käsin, jolloin sen koko hahmottuu kaikista parhaiten. Samalla pysyy vähän kartalla mistä löytyy mitäkin. Me olimme niin ahkeria, että kävimme kahdellakin eri näköalapaikalla. Toinen oli Güellin puisto ja toinen Montjüicin vuori. Molemmista paikoista on luvassa näköalapostauksia.

2 kommenttia:

  1. Puisto muuttui maksulliseksi vasta ööö vuosi pari sitten? Tosi harmi juttu kyllä.. Onneksi ilmaiseksikin näkee paljon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa, okei! Kiitos tiedosta - on tää matkablogiyhteisö mahtava, kun aina jollakin on ajantasaista tietoa ja tosiaan ihmettelin tuota asiaa, että voinko muistaa niin väärin että ekalla kertaa ois ollu ilmainen ja nyt sit maksullinen :) Mutta puisto on kiva joka tapauksessa vaikka ei maksaisi mitään! Ootko käyny sisällä noissa maksullisissa kohteissa? Menetinkö kuinka paljon kun en maksanut sisään?

      Poista