perjantai 24. huhtikuuta 2015

Mercat de La BoqueríaBarcelonan tunnetuin katu on satamasta Placa de Catalunyalle asti ulottuva La Rambla. Kadulta löytyy katutaiteilijoita, esiintyjiä, kaupustelijoita, varkaita ja miljoona turistia ahtautuneena pieneen tilaan. Ramblaa pitkin kävellessä on vaikea keksiä yhtään hyvää syytä sille, miksi  vapaaehtoisesti kiduttaa itseään saapumalla tuolle viheliäiselle kävelykadulle ihmisten tönittäväksi ja tallottavaksi.

Meillä oli L:n kanssa tavoitteena kävellä reissun aikana Rambla ainoastaan kerran päästä päähän ja sen jälkeen siirtyä pienille, kauniille sivukaduille kuljeskelemaan ihan niin kuin paikalliset. 
Idea oli hirvittävän hyvä aina siihen saakka, kunnes pian huomasimme, ettei pieniä kujia ole merkitty karttaan. Kiireettöminä päivinä oli ihana harhailla pitkin kapeita katuja, sillä eksyminen oli vain plussaa. Mutta illasta sekava, sokkeloinen ja mutkainen vanhakaupunki oli yhdenlainen painajainen. Väsyneenä, jalkojen huutaessa tuskasta ei ollut mitenkään helppo nakki navigoida perille hostelliin ilman karttaa (ja suuntavaistoa). Tarpeeksi monta kertaa eksyttyämme ja kierrettyämme kymmenen turhaa korttelia ennen oman kadun löytämistä, tulimme siihen ikävään lopputulokseen, että tarvitsemme Ramblaa navigointiin. "Täällä taas", L hihkui hilpeänä joka kerta, kun kipitimme Ramblaa pitkin tuskanhiki otsalla. "Eikö me sovittu, että me kävellään tää vaan kerran ja täällä sitä taas ollaan!" Grrrrrrrh!!! (Kääntää nyt tuolla tavalla veistä haavassa joka kerta!)

Mutta löytyi Ramblalta jotain hyvääkin. Jotakin tosi viehättävää ja herkullista - maailmankuulu kauppahalli Boquería!Boquerían sisäänkäynti löytyy suurinpiirtein puolesta välistä Ramblaa. Se on yhdistelmä kauppahallia, katettuja torikäytäviä ja pieniä ruokapaikkoja - valtavan iso kompleksi täynnä herkkuja. Ruokamarkkinat mainostavat itseään aistien paratiisina, jossa tuoksut ja värit herättävät ihmisen. Ja niin ne kyllä tekivät! Vesi herahti kielelle suklattuja mansikoita katsoessa. Tiskit notkuivat tuoreista hedelmistä, vihanneksista ja marjoista. Jos Barcelonassa aikoo biitsille tai puistoon piknikille, aloittaisin eväiden keräämisen täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti