lauantai 18. tammikuuta 2014

Uusia kotimaisemia

Yksi lontoon parhaimmista puolista on joenvarsi. Mikä vielä parempaa, asuntoni sijaitsee ihan kivenheittämän päässä Thamesista. Muutama minuutti kävelyä ja yhtäkkiä edessä avautuu upea näkymä Tower Bridgelle ja Cityyn. London Eyen voi bongata kaukana horisontissa.

Viime lauantaina syöksyin ulos saman tien, kun työpäivä päättyi kello 16. Laskeskelin toiveikkaana, että minulla olisi tunti valoisaa aikaa tutkia kotiympäristöä, mutta totuus oli toinen. Hämärä laskeutui Lontoon ylle jo puoli viiden aikaan.


Kävelin joenvartta pitkin Cityyn päin ja rakastuin noihin maisemiin täydellisesti. Näin juuri sopivasti Tower Bridgen, pilvenpiirtäjät ja jokilaivat auringon laskiessa. Pimeän tultua maisema ei muuttunut yhtään vähemmän upeaksi - siitä huolehtivat kauniisti valaistut rakennukset ja sillat.
Kahdeksan tuntisen työpäivän aikana en muista montaakaan hetkeä, jolloin olisin ehtinyt istumaan. Työn uuvuttamana päätin, että kävelen niin pitkälle kuin jalat kantavat. Kello 19, noin kolme tuntia myöhemmin, jaloilta tuli selväsanainen lopetuskäsky.  Melkein konttasin läheiselle bussipysäkille ja hoipertelin bussiin, jonka mahdollisesti arvelin menevän takaisin kotikulmilleni (ja menihän se!).

4 kommenttia:

 1. Minusta on ihanaa ja kadehdittavaa, että katselet noita maisemia, elät niissä. Vaikka on täälläkin epätodellisen kaunista, kun pakkanen on huurruttanut koko maailman. Ja kaksitoista astetta pakkasta tuntui ihan lämpimältä kahdenkymmenenviiden jälkeen. Voi hyvin siellä, ystävä.

  VastaaPoista
 2. Minun ihana Sussu-rakkaani! Täällä voidaan hyvin ja toivottavasti sielläkin. Melkein kaipaan kirpeää, lumista talvisäätä (-5 astetta korkeintaan), jonka näköjään tämän talven osalta skippasin täysin. Nenässä tunnen nyt mielikuvituksen voimasta pakkasen kirpeyden!

  VastaaPoista
 3. Näyttää niin ihanalta, varsinki nuo vikat kuvat! Ootappa ko saat kohta meikät kyllään Lontooseen ko tuommosia kuvia laittelet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa kylään! En pistäisi ollenkaan pahaksi, että pääsisin sun kanssa turistikierrokselle :). Ois hauska kuulla sulta parhaimmat Lontoo-vinkit, sä kun oot tämän kaupungin konkarimatkustaja.

   Poista