perjantai 31. tammikuuta 2014

"Voi jospa tietäisivät maailmalla..."

Lontoon suomalainen merimieskirkko on kuin Suomi pienoiskoossa. Näiden seinien sisäpuolelle kulttuurishokilla ei ole asiaa.

Joka päivä vierailijoillemme on tarjolla keittiötyöntekijämme itseleipomia karjalanpiirakoita sekä korvapuustia tai pullaa pientä maksua vastaan.


Suomi-kaupasta löytyy Fazer- ja salmiakkifaneille helpotusta makeannälkään. Kultamokkaa löytyy, samoin kuin ruisleipää. Tai pitäisi yleensä löytyä. Kolmisen viikkoa olemme joutuneet kärvistelemään tyhjyyttään kiiltävien kauppahyllyjen takia, mutta tänään saimme lavallisen suklaata ja karkkia Suomesta. 

Itse lähes juoksin ostamaan lempikarkkejani Turkinpippureita ja Fazerina -suklaata, kun kuulin, että lähetys oli vihdoin saapunut (olinhan kolme viikkoa ollut ilman salmiakkia, että kyllähän tilanne vaati jo muutaman juoksuaskeleen ottamista). Näyttivät muutkin työntekijät olevan hyvin kiinnostuneita kaupan uudesta sisällöstä ja kävivät muutaman tunnin välein ostamassa lisää jotakin pientä.

Vähän aikaa sitten kauppaan tuli asiakas, joka halusi kovasti ostaa piparitaikinaa. Hän oli nähnyt edellisenä yönä painajaista piparitaikinan puutteesta ja mikä helpotus, kun meiltä sitä löytyi.
Suuren suosion sekä suomalaisten että brittien keskuudessa on saavuttanut suomalainen sähkösauna. Saunassa voi käydä yleisillä vuoroilla tai vuokrata sitä tiettyinä aikoina privaatisti. Englantilaisena lisäyksenä saunasta tosin löytyy paniikkinappula, joka piti asentaa saunaan sen takia, että ihminen voisi painaa napista apua viimeisillä voimillaan ennen pyörtymistä / hallusinaatioiden alkua / kuivumista tai mitä muuta sauna nyt ikinä voisikaan aiheuttaa siellä oleskelevalle ihmiselle. 

Pukuhuoneesta löytyvät yksityiskohtaisen hauskat ohjeet saunojille. Muutama päivä sitten hihittelin eräälle ohjeelle, jossa saunojia kehotettiin heittämään vettä ainoastaan kiukaalle. Kaikkialle muualle veden heittäminen oli ehdottomasti kielletty.

Kirkon kahvilasta löytyy pullan ja kahvin lisäksi myös suomalaisia sanoma- ja aikakauslehtiä sekä laaja kokoelma suomalaista kirjallisuutta. Näin hyvä suomenkielisen tekstin saatavuus huolestuttaa mua kaikista eniten, sillä ennen tänne tuloa kuvittelin tosissani treenaavani englantia lukemalla lontoolaisia sanomalehtiä ja englanninkielistä kirjallisuutta (toistaiseksi olen lukenu 0 englanninkielistä kirjaa / lehteä, mutta Hesaria olen kyllä lukenut).2 kommenttia:

  1. Ennen hallusinaatioiden alkua :D Me NIIN yövytään sun paikassa kun tullaan Lontooseen! Toukokuu ois kiva, siellähän pitäis olla ihan kesä silloin jo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kannattaa yöpyä täällä, niin koti-ikävä ei pääse iskemään :) Tervetuloa tänne, odotan!

      Poista