maanantai 25. elokuuta 2014

Cardiff Bay II

Nyt on viimeisen Cardiff -päivityksen aika! Cardiff Baysta löytyy vähän poikkeuksellisempikin nähtävyys, sillä valtavaan maineeseen noussutta brittisarjaa, Doctor Whota, kuvataan suureksi osaksi juuri Cardiffissa. Lahdelmalla sijaitsee Doctor Who -museo, jossa on ilmeisesti nähtävillä sarjan lavasteita, roolihahmojen nukkeja ja asusteita sekä muuta sarjaan liittyvää.

Meistä kumpikaan ei ole seurannut sarjaa. Minun tietoni Doctor Whosta oli nolla, kun taas R. tiesi paljon enemmän sarjasta. Opin R:ltä muun muassa sen, että kuvissakin esiintyvä poliisipuhelinkoppi ei ole oikeasti puhelinkoppi, vaan Tardis, sisältä valtavan iso aikakone ja avaruusalus.R. halusi nähdä Doctor Who Experiencen ulkoapäin, joten kävelimme ihmettelemään paikkaa. Kävimme myös Doctor Who -myymälässä ostamassa tuliaisen talonmiehellemme, joka on suuri sarjan fani. Mukaan tarttui Exterminate! -ranneke, joka on pysynyt M:n ranteessa siitä asti, kun sen hänelle annoin. Jos ymmärsin oikein, niin tuo kuvassa esiintyvä punainen - öö - robotti (?) on tohtorin vihollinen Dalek, joiden tunnuslause on exterminate.

Doctor Who -museon lisäksi Cardiff on myös norjalaista sukujuurta olleen kirjailija Roald Dahlin synnyinkaupunki. Edellisessä postauksessa on kuvia Millenium Centren edessä olevasta aukiosta, joka on perustettu kirjailijan kunniaksi. Keskellä aukiota sijaitsee kuvissakin näkyvä korkea vesipatsas, The Water Tower.

Cardiff -päivä huipentui italialaisessa ravintolassa, Zizzissä, syömiseen. Olin onnellinen, että vihdoin pääsin juuri tuohon ketjuravintolaan syömään, sillä Suomessa jo vuosia sitten aloimme kutsua hyvää ystäväämme tällä kummallisella lempinimellä. Kiki-zizi, terveiset siis vihdoin Zizzi-ravintolasta! Ruoka oli hyvää, tule tänne syömään! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti