tiistai 26. elokuuta 2014

Nukketalo värikkäässä nukkekylässä

Cardiffista jatkoimme matkaa syvemmälle Walesiin. Määränpäänämme oli pieni Fishguardin kylä Lounais-Walesissa. Matkan varrelle osui värikkäitä ja pieniä kyliä, mutta myös loputtomiin kumpuilevaa vihreää laaksoa. Kaiken vihreyden keskellä maisemasta erottuivat myös sadat valkoisina vilkkuvat pisteet, kesäpäiviään niityllä viettäneet lampaat. Useimmat lampaat vaikuttivat kauhean tyytyväisiltä elämäänsä, paitsi vasta kerityt lammasparat, jotka keskittyivät mököttämään menetettyään puolet ruumiinsa koosta.

Fishguardista olimme varanneet majapaikan kahdeksi yöksi. Saavuimme aivan sympaattiseen pikkutaloon, joka oli muunnettu asuintalosta hostelliksi. Auto piti jättää kylän maksulliselle parkkipaikalle yöksi, mikä oli minusta aluksi todella omituinen käytäntö ottaen huomioon sen, että asukkaita Fishguardissa on huikeat 3500 kappaletta. Luulisi, että katujen varsille mahtuisi muutama ylimääräinen turistiautokin maksutta, mutta ei. Lopulta maksullinen parkkipaikka osoittautui sympaattisen leuhkaksi yritykseksi matkia kaupunkien meininkiä, sillä päivän parkkimaksu teki yhteensä 0,40 puntaa.







































Illasta meillä oli vielä vähän valoisaa aikaa käydä lyhyellä kävelylenkillä tutustumassa uinuvaan kylään ja sen takaa pilkottavaan kauniiseen merimaisemaan. Montaa ihmistä ei tullut vastaan, mutta kylän kauneus ja luonnonläheisyys tekivät suurkaupunkilaiselle todella hyvää. Jälleen löysimme myös yhden mini-Stonehengen. Kävelylenkin jälkeen siirryimme hostellihuoneeseen iltapalalle ja seuraamaan mm-futista. Seuraavaksi päiväksi toivoimme loistosäätä, sillä päivä tulisi olemaan kesän ensimmäinen kunnon biitsipäivä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti