keskiviikko 13. elokuuta 2014

Laiskurin terveisetPitihän se arvata! Kun antaa itselleen laiskotteluluvan blogin kirjoittamisesta, käykin niin, että sen uudelleen aloittamisesta ei tahdo tulla yhtään mitään. Seuraa vain monta päivää aikomista ja aikomista ja inspiraation odottamista, jota ei koskaan tule.

Täällä sitä nyt kuitenkin ollaan. Takaisin kaupungeista ihanimmassa, Lontoossa. Takaisintulo ei ollut mitenkään helppo  lomailtuani kuukauden verran Suomessa. Ensinnäkin tämä laiskuri rakastaa lomailua ehkä maailman eniten. Toisekseen maailman parhaat tyypit nyt vain sattuvat asumaan Suomessa. Kolmanneksi seuraa yleispätevää tietoa laiskan ihmisen elämänfilosofiasta: työnalkamisen odotteleminen loman viimeisellä viikolla on yksi pahimmista tunteista ikinä. Sitä pyörittelee päässään sellaisia kuolemanvakavia ajatuksia, kuten en selviä, en halua, en tahdo, en pysty, minua ei ole tehty työtä tekemään ja niin edespäin. Päivät sen kuin hupenevat käsistä ja työntekemisen peikko väijyy kivistävänä rautalankana sydämen ympärillä, joka meinaa pakahtua säikähdyksestä, kun joku epälaiskuri kehtaa kysyä jotain niin viatonta kuin onko kiva mennä takaisin töihin?Me laiskurit olemme tulleet siihen tulokseen, että työhönpaluuahdistukseen auttaa ainoastaan työpelon reilu kohtaaminen silmästä silmään eli työpaikalle marssiminen. Ensimmäisten työtuntien jälkeen sitä hämmästyksekseen huomaa, että työ on oikeastaan oikein mukavaa. Ainakin se on 99 prosenttisesti vähemmän piinaavaa kuin mitä lomalla antaa itselleen ymmärtää (varsinkin päivää ennen töihin menoa).

Kaikesta alkuvastustuksestani huolimatta on siis tosi mukavaa olla takaisin täällä. Joku Lontoossa vain kertakaikkiaan vetää minua puoleensa uudestaan ja uudestaan. Tälläkin kertaa, kun lentokone laskeutui Heathrown kentälle, tunsin jälleen suurta rakkautta ympäröivää kaupunkia kohtaan. Ihmisten nauru, liikenteen äänet, hälytysajoneuvojen ujellus, metron kalkatus ja kirkonkellojen kumina olivat niin tuttuja ja niin kodikkaita ääniä, että ne toivat väistämättä hymyn huulille.
Töissä tein kyllä sunnuntaina 3. elokuuta kello 11 jotain todella pelottavaa, kun säestin jumalanpalveluksen ensimmäistä kertaa elämässäni. Kirkkomme virallinen kanttori lomaili Suomessa, joten minä sijaistin. Viimeisestä soittotunnistani on aikaa kymmenisen vuotta, ja messukaavaa kävimme papin kanssa läpi yksityiskohtaisesti, jotta osaisin soittaa aamenet edes joten kuten oikeisiin kohtiin. Ahneuksissani päätin soittaa myös alku- ja loppusoitot uruilla, joka on minulle täysin tuntematon instrumentti. Näin jälkeenpäin ajatellen kanttorina toimiminen oli mahtava kokemus, mutta parasta siinä on se, että tilaisuus on ohi. OHI! JES!Seuraavaksi alan päivittää tänne Walesin reissusta postauksia, jos enää edes muistan missä kaikkialla kävimme ja mitä teimme. Lontoostakin olisi jo vaikka mitä postattavaa. Osallistuin jälleen uuteen kodittomien kaupunkikierrokseen, tällä kertaa Shoreditchissa, joka oli tosi mielenkiintoinen kierros. Lontoossa muistellaan myös monin tavoin ensimmäistä maailman sotaa, joten siitäkin on tulossa postaus tulevaisuudessa.

Haaveissani olisi ehtiä seuraavan puolen vuoden aikana tekemään reissut ainakin Pariisiin, Amsterdamiin ja Irlantiin. Onneksi Wales ja Skotlanti on nyt koluttu, mutta Englannissa on vielä tekemistä! Kaikenlaista kivaa on siis suunnitteilla, toivottavasti ne toteutuvat!


4 kommenttia:

 1. Onpa kiva kuulla susta!

  Ilmottaudun täältä sun laiskurikerhoon. Puit sanoiksi kaikki ne tunnetilat, jotka kävin läpi lomaltapaluukriisissäni töiden alkua edeltäneellä viikolla. Niiden lisäksi jouduin toki pohtimaan, onko mun loma-ahneudella mitään rajaa, jos vielä kahden ja puolen kuukauden lomailun jälkeen voisin aivan hyvillä mielin jatkaa sitä edelleen. Mutta ah, sitäkin suurempi ilo oli havaita töissä, että kyllä sielläkin viihtyy ja kaikenlainen työpuuhastelu on oikeastaan aika mukavaa (ainakin tässä vaiheessa, kun töitä on ollut kolme päivää :).

  Todella hienoja kuvia sulla! Rupesin niitä katsellessa vallan pohtimaan, että hmm..oiskohan mitään saumaa heittää tässä syksyllä vielä yhtä Lontoon keikkaa. Saa nähdä, voi jäädä aikomukseksi. Ja hei, oot kyllä ihan huippu kun vetäiset jumalanpalvelussäestykset tosta vaan. Respect!

  S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans epäilen, ettei mun loma-ahneudelle löydy rajaa :D Ainakaan kuukausi ei riitä mihinkään! Ja jos saat inspiroitua ittesi Lontooseen syksyn aikana, niin mä täällä riemusta hihkuen inspiroidun ottamaan sut vastaan!

   Poista
 2. Oon jo niin odottanut sun postauksia! Kiva kun oot töissä taas. Nauroin ääneen sun urkuhommille, oot niin hyvä! Kiitos Heli, aamuni alkavat taas hyvin. Ne työaamut varsinkin. - Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa sitä taas pikkuhiljaa aktivoituisi blogin kirjoittamisessa. Tällä hetkellä tärkeämpää on kuitenkin niinkin vaativan vieraan kuin S:n viihdytys ;). Urkuhommien lisäksi huomasin myös laulavani yksin ehtoollisen aikana, kun ihmispetturit kirmasivat yksi toisensa jälkeen ehtoollisjonoon ja jättivät mut yksin laulamaan ja soittamaan. Huoh. Ensinnäkään en osaa lukea nuotteja enkä sanoja samaan aikaan (liian monimutkaista). Toisekseen mun lauluääni on niin heikko ja kimittävä, että tulee oikein huonovointiseksi kun sitä ajattelee. Että zellasta.

   Poista