maanantai 3. marraskuuta 2014

KillarneyBritteinsaarilla rakastetaan linnoja. Skotlanti, Wales ja Englanti ovat täynnä vanhoja keskiaikaisia linnoja, eikä Irlantikaan jää juuri huonommaksi.

Koska olen ehkä saanut yliannostuksen joka nurkan takaa pilkottavasta linnasta, käväisimme Irlannissa vain yhden linnan pihalla. Hienohan se toki oli.


Linna löytyi Killarneystä Ring of Kerryn varrelta ja oli nimeltään Ross Castle. Niin kuin suurin osa muistakin Britteinsaarilta bongatuista linnoista, tämäkin lepäsi valtavan kauniin maiseman keskellä.

Irlannissa on myös ihan älyttömän paljon joutsenia! Galwayn läpi virtaavassa joessa oli sellainen joutsenlauma, etten ole toista tuon kaltaista näkyä nähnyt. Tässäkin järvessä uiskenteli jo kymmenittäin joutsenia, mutta Galwayssa ne tukkivat puolet joesta.

Ross Castle oli meidän viimeinen kohde Ring of Kerryn varrelta. Kävimme tsekkaamassa myös yhden vesiputouksen, mutta se ei tehnyt suurtakaan vaikutusta.

Linnan jälkeen oli aika suunnata kulkumme takaisin Dubliniin, jonne hurautimme neljässä, viidessä tunnissa. Enää onkin siis muutama postaus jäljellä koko Irlannin reissustamme, ja päähuomion niissä saa pääkaupunki Dublin.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti