maanantai 17. marraskuuta 2014

The Fashion World of Jean Paul Gaultier


Eräänä elokuisena päivänä suuntasin kulkuni Barbicanin taidekeskukseen, josta löytyi suunnittelija Jean Paul Gaultierin uraa esittelevä upea näyttely.

Muodin kauhukakara on ehtinyt uransa aikana tehdä ja kokea vaikka  jos mitä, mutta näyttelyn myötä tuli selväksi, että hänen mielestään "keskinkertaisuus on ihan kauhistuttavan tylsää". Gaultierin luomukset nyt vaan ovat mahdollisimman kaukana keskitiestä ja ikävystyttävästä valtavirrasta.

JPG:n kuuluisimpia tavaramerkkejä taitavat olla tötteröliivit, merimiesraidat, laahushelmat ja miehille suunnatut hameet.Näyttelyssä ei ollut pelkästään esillä Gaultierin suunnittelemia vaatteita. Niiden rinnalla näyttelyvieraat pääsivät tutustumaan suunnittelijan elämäntarinaan ja innoittajiin (yksi suurimmista taitaa olla hänen isoäitinsä).

Ennen kaikkea nostan peukkua Gaultierille siitä, että hän käyttää malleinaan mahdollisimman kirjavaa porukkaa. Asiakkaaksi tosin pääsee ainoastaan olemalla riittävän mielenkiintoinen ihminen (harmillista - ei siis Gaultierin suunnittelemaa asua minulle).4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen ja aika yllättävä postausaihe Heli! Mutta superkiinnostava, varsinkin nyt Lindexin yhteistyökamppiksen tiimoilta Gaultier tuntuu olevan meidän tavistenkin huulilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin ihan vasta, että Lindex ja Gaultier tekevät yhteistyötä. Tekis mieli kyllä päästä näkemään ne asut. Tuon näyttelyn jälkeen en oikein osaa yhdistää Lindexiä Gaultierin övereihin luomuksiin!

   Poista
 2. Ja sinäkö et muka tarpeeksi mielenkiintoinen! Höpsistä. - Elina

  VastaaPoista