sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Ladies ViewViimeisen kokonaisen reissupäivämme aloitus oli ihan mieletön, kun pääsimme ajelemaan Gap of Dunloen läpi. Täydellinen startti päivälle jatkui edelleen hyväntuulisissa tunnelmissa, kun ajelimme pieniä vuoristoteitä pitkin.

Gap of Dunloessa näimme vuoret ihan kosketusetäisyydeltä. Kuilun pohjalta katsottuna vuoret nousivat jylhinä korkeuksiinsa joka ilmansuunnassa. Dunloen jälkeen oli aika etsiä käsiimme näköalapaikka, josta saisimme lähikuvan lisäksi nyt myös kokonaiskuvan vuoristosta.


Ring of Kerryn varrelta löytyy muun muassa Ladies View -niminen näköalapaikka, jota lähdimme metsästämään. Yksi vaihtoehto oli ajaa kapea Gap of Dunloe -tie takaisinpäin, mutta se ei houkutellut meitä yhtään, sillä lähes kaikki autot ajoivat yksisuuntaisella tiellä samaan suuntaan. Olisi ollut todella hankalaa päästä etenemään yhtään minnekään kaikkien vastaantulevien autojen takia. Ohituspaikkoja tiellä oli tosi harvassa.

Niinpä päätettiin riskillä jatkaa eteenpäin, ja toivottiin, että joku pieni vuoristopolku veisi meidät takaisin Ring of Kerrylle ilman, että meidän pitäisi kääntää autoa ympäri. Navigaattori hylkäsi meidät heti alkuunsa eikä kartassa näkynyt niin pieniä teitä, joten jouduttiin pysähtymään erään vuoriston keskellä sijainneen YHA hostellin eteen kysymään ajo-ohjeita. Ihana, puolikuuro ja vanha herrasmies antoi meille hyvät ohjeet Ladies Viewlle, ja niinpä päästiin ensinnäkin oikaisemaan matkaa tosi paljon ja toisekseen näkemään upeita maisemia.


Ennen Ladies Viewta löytyi toinenkin näköalapaikka, josta aukeni superhienot näkymät ympäristöön. Kun aloitimme aamumme ihan kuilun pohjalta, niin päivän pidetessä automme hilasi itseään yhä ylemmäs, kunnes pääsimme ihailemaan korkeuksista tällaisia maisemia.

Ajamamme pätkä Ring of Kerryä oli täynnä näköalapaikkoja, vesiputouksia ja vanhoja linnoja. Pysyttelimme kehätien pohjoisosissa, josta löytyi vuoristoa ja järviä. Aika paljonkin jäi kaihertamaan erityisesti Ring of Kerryn länsipuoli, joka meillä jäi ajamatta. Sieltä olisi löytynyt ihan toisenlaista luontoa. Merta, rantoja, saaria ja kallioita. Mutta sillä kuuluisalla seuraavalla kerralla varaan tarpeeksi aikaa Ring of Kerryn läpiajamiseen, jottei enää tarvitse harmitella tämän reissun kiireistä aikataulua ja ajanpuutetta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti