sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Ja missäs sitten?Vitsit, sain vielä Lontoo-vuoteen mahdutettua reissun kauniiseen Pariisiin! Syy blogin hiljaisuuteen on harvoin laiskuudessa. Enemmänkin syynä on yleensä kiire, ja kiirettä minulla on taas pitänyt. Viime viikon maanantaina ampaisin työviikon jälkeen Pariisin lentokoneella ja keskiviikkona palasin sieltä junalla. Mukaan sain työkavereistani söpöimmän eli pikkuruisen assaritoverini E:n.

Kaiken lisäksi lähdin Pariisiin London City Airportilta, jonne pääsee meiltä alle puolessa tunnissa metrolla ja DLR:llä. Kyseessä on ehkä maailman ihanin lentokenttä! Se sijaitsee lähes keskustassa ja on pieni ja kompakti kuin suomalainen R-kioski. Kaikki sujui niin helposti ja vaivattomasti, että pian olinkin jo Pariisissa. Toista oli E:llä, joka halusi säästää rahaa matkustamisesta ja valitsi menopelikseen bussin, joka körötteli Pariisiin läpi yön.      


Täältä Pariisiin pääsee halvalla, jos vaan yhtään pystyy ennakoimaan reissua. Bussilla pääsee halvimmillaan 10 punnalla Pariisiin ja takaisin (kannattaa tsekata Megabussin sivut). Juna puolestaan vie 35 punnalla kaupunkiin, jos liput tilaa tarpeeksi ajoissa. Lennotkin alkavat muutamasta kympistä.

Matkustaminen saattaakin olla se ainoa edullinen asia koko Pariisiin reissulla. Yöpyminen ja varsinkin ruoka ja juoma ovat ihan sikakalliita! Lopetin tilaamasta mitään muuta kuin hanavettä sen jälkeen, kun olin maksanut 33 cl kivennäisvesipullosta ravintolassa 4,5 euroa. (No okei, ostin seuraavana päivänä myös 4 euron pussiteen, koska haluttiin istua ja lämmitellä hetki kahvilassa Montmartrella, mutta sen jälkeen lopetin juotavien tilaamisen.)

Olen käynyt vain kerran aikaisemmin Pariisissa, yläasteikäisenä. Paljon olin jo ehtinyt unohtaa tuosta kauniista, valkoisesta kaupungista, mutta nyt sain taas päivitettyä Pariisikuvan.

Pariisista siis lisää seuraavissa postauksissa!

6 kommenttia:

 1. Ihanaa, että päästi piipahtamaan Pariisissa! Ja täytyy sanoa että tuo sun kuvaus Cityn lentokentästä herätti valtavan mielenkiinnon, joten se listalle ja pitääpä kattoa miten sitä näin suomalaisena saisi itsensä keploteltua sinne, kun ei taida tuo norski ainakaan laskeutua ihan sille kentälle..

  Ja hitto miten kallista! Mää en ollu uskoa silmiäni kun tajusin viime viikolla maksaneeni Silja Linen laivalla 6,90 euroa 0,75 litran vesipullosta! Vieläkin nousee savua korvista kun mietin koko tapausta... Ens kerralla omat vedet mukaan, niin laivan ravintolaan kuin Pariisiinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaargghh!!! Ihan käsittämätöntä, miten Siljalla voi olla noin kallista!?! Ihan alkaa hermostuttaa sun puolesta, tiedän niin ton tunteen... London City Airportia kannattaa testata jos vaan voi. Unohdin siitäkin sanoa, että kentällä on (harvinaista kyllä) myös ilmainen wifi.

   Poista
 2. Mäkin oon joskus vuosia sitten körötellyt Lontoosta Pariisiin bussilla, kun niin halvalla pääsi! Ja musta se oli jopa tosi kivaa, kattella maisemia ja matkustaa "rauhassa". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä rakastan bussilla matkustamista, mutta meillä oli niin vähän aikaa, että vaihtoehtona oli ottaa ainoastaan yöbussi. Pimeyden keskellä maisemia ei tietenkään nähnyt ja nukkuminenkin keskeytyi ikävästi, kun lautalla piti kuulemma nousta pois bussista.

   Poista
 3. Oi, kun kiva reissu vielä loppumetreillä sulla!

  Olisko antaa muutamaa must-do-menovinkkiä yhteen Pariisi-iltaan meille? Meillä on siellä maanantaina välilasku. Ollaan ehkä neljän aikaan perillä ja jatketaan matkaa vasta seuraavana aamupäivänä.

  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me käytiin Pariisin katakombeissa, josta löytyy yli miljoonan pariisilaisen luut järjestettynä erilaisiin muodostelmiin ja pinoihin. En oo koskaan nähnyt aikaisemmin mitään samanlaista. Muistaakseni katakombit on auki kahdeksaan asti illasta ja jos liput varaa etukäteen, pääsee jonon ohi. Sitä suosittelen ehdottomasti. Yritän huomenna illasta tehdä siitä postauksen, niin näät vähän osviittaa kuvista, että minkälainen tyrmäävä paikka kyseessä.

   Poista