tiistai 4. helmikuuta 2014

Aavemainen Hampstead Heath

Tänään sattui olemaan vapaapäivä, ja koska mieli suorastaan kirkui aamusta lähtien luonnonhelmaan virkistymään ja rauhoittumaan, lähdin kohti Hampstead Heathin puistoaluetta.

Hampstead Heath sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä  Trafalgar Squarelta pohjoiseen. Meiltä sinne pääsee noin 40 minuutissa overgroundia käyttäen.

Perillä mua odotti laaja, villiintynyt ja mutainen puistoalue, joka helmikuisessa auringonvalossa hohti aavemaista vihreää valoa.

Yritin heti puistoon päästyäni etsiä Parliament Hilliä, jonka laelta luvattiin upeat näkymät eteläisempään Lontooseen. Eksyin tietenkin matkalla, koska kuljeskelin isossa puistossa ilman karttaa.

Pieni eksyminen ei haitannut sen suuremmin, sillä nuo vihreänsävyiset puut kiehtoivat mua kovasti.
Täytyy sanoa, että Suomen sijasta maailman karastuneimman kansan titteli löytyy varmasti Englannista. Täällä ihmiset eivät pienestä  viimasta tai kylmyydestä välitä. Puin tänään päälleni talvitakin, pipon, superlämpimän kaulahuivin ja lapaset. Puistoon ulkoilemaan tulleilla lontoolaisilla oli sen sijaan päällänsä kepeitä kevättakkeja. Edes lapsille täällä ei pueta pipoa ja lapasia ja usein takkikin on auki. 

Seuraavassa esittelen todisteita englantilaisten kylmäverisyydestä:


Nämä kaksi naista olivat tulleet puistoon piknikille ja aurinkoa ottamaan helmikuussa. Heillä ei näyttänyt olevan kiire mihinkään. Minä puolestani jouduin pysyttelemään koko ajan liikkeessä, etten olisi kangistunut kylmyydestä.

Tämä nainen oli tullut kauniisiin maisemiin lukemaan kirjaa. Löysin vihdoin Parliament Hillin ja upeat maisemat Lontoon keskustaan, mutten viimalta pystynyt olemaan mäenpäällä 15 minuuttia kauempaa. Nainen ilman pipoa sen sijaan jatkoi keskittyneenä lukemista vielä senkin jälkeen, kun olin lähtenyt.

Hampstead Heathin erikoisuutena ovat penkit, joihin on ikuistettu edesmenneitä henkilöitä. Tässä penkillä istuin ja ihailin kenkiäni, joista näkyi selvästi se, että seuraavan puistovisiitin voisin tehdä tänne keväämmällä.
4 kommenttia:

 1. Huhhuh, ihan hulluja on englantilaiset! Piti laittaa villatakkia ylle tiukemmin tätä postausta lukiessa. Onneksi me täällä Suomessa sentään osataan pukeutua kelien mukaan, eikä vedellä kesätakissa tammikuussa. Ei oo tarvetta karaistumiselle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä oo tarvetta karaistumiselle. Onneks täällä kämpällä on lämmin ja patteri toimii paremmin kuin hyvin. Ja suihkustakin tulee lämmintä vettä! Arjen suuria iloja!

   Poista
 2. Hauskaa tutustua opastuksellasi Lontooseen. :) ihan kiinnostun, siis Lontoosta. Siusta oon aina tykännyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Samoin sinusta on aina tykätty ja tullaan tykkäämään, Lontoossa ollessakin! :)

   Poista