sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Field of Light

Edinburghin hotellimme sijaitsi vähän kauempana keskustasta, koska itse keskustaan oli mahdotonta saada autoa ilmaiseksi parkkiin. Niinpä hyppäsimme hotellilta bussiin, jolla pääsimme Edinburghin linnan juurelle 15 minuutissa.

Bussin ikkunasta hoksasimme eräässä puistossa tuhansia jännän näköisiä palloja, joita kävimme myöhemmin tietenkin ihmettelemässä.

Kyseessä oli St Andrew Squarelle rakennettu valotaideteos Field of Light. Taideteos on kiertänyt ympäri maailmaa, mutta nyt se oli istutettu ensimmäistä kertaa urbaaniin ympäristöön.

Taideteos ei ollut ihan niin hieno, kun olimme bussin ikkunasta kuvitelleet. Urbaani ympäristö ei palvellut valopeltoa tarpeeksi hyvin, sillä kaupungin valot itsessään valaisivat ympäristöä liikaa. Näimme muutaman kuvan taideteoksen entisistä sijoituspaikoista. Yhdessä niistä valot oli aseteltu esimerkiksi pimeälle kukkulalle, jossa valot pääsivät täysiin oikeuksiinsa.

Silti tykkään paljon kaikille ihmisille avoimista ja kaupunkia piristävistä tempauksista, joten fiilistelin aukiolla valopellon lisäksi myös muita ihmisiä, jotka olivat saapuneet paikalle teoksen takia.2 kommenttia:

  1. No näyttää kyllä aika kivalta, ja oon niin samaa mieltä, tuommoisia vastaavia harmauden piristysruiskeita pitäis olla kaikkialla enemmän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin Oulussa just sopivasti silloin, kun sinne oli pystytetty se valo-origamieläintarha. Se oli jotenkin ihan superhieno, tää ei niin hieno, mut joka tapauksessa enemmän tällaisia yhteisiä ja ilmaisia tapahtumia kaupunkeihin! Tykkään x sata!

      Poista