perjantai 21. maaliskuuta 2014

Makupaloja

Taas on ollut ihan liian pitkä tauko blogikirjoittamisen kanssa, mutta minkäs sille mahtaa, kun on ollut paljon kiireitä. Onneksi kiireisyys johtui ainoastaan upeasta lomaviikosta, jonka aikana seikkailimme ystäväni Emin kanssa ympäri Skotlantia.

Vuokrasimme auton Lontoosta, käynnistimme navigaattorin ja leväytimme tiekartan syliimme. Sen jälkeen painoimme kaasua ja ajoimme viikon aikana noin parisen tuhatta kilometriä.

Viikon reissaamisen jälkeen päällimmäiseksi ajatukseksi jäi  onnellisuus siitä, että sain nähdä ja kokea yhden maailman kauneimmista ja ihmeellisimmistä kolkista.

Tiivistettynä Skotlanti oli täynnä ruskeanpunertavaa, keltaista ja vihreää luontoa, lampaita, peuroja, linnoja, kapeita teitä, jylhiä kallioita, kukkuloita, mäkiä ja vuoria.


Matkan ensimmäinen etappimme oli Edinburgh, jossa viivyimme kaksi yötä. Sen jälkeen matkasimme Loch Nessin kautta Isle of Skyelle, jossa jälleen yövyimme kahden yön verran. Isle of Skyelta ajoimme Glencoeen. Yöpaikan löysimme lähikylästä, Lochlevenistä. Reissun kääntyessä loppua kohden siirryimme Englannin puolelle, jossa kävimme tsekkaamassa Hadrianuksen muurin ja Cotswoldin idylliset pikkukylät.


Koko matkan ajan meitä palveli pikkuruinen Clio, joka jaksoi toimia esimerkillisesti alusta loppuun saakka. Ainoastaan pieni miinus Cliolle tuli siitä, kun bensatankin peittävä ovi jäi käteen jo heti toisella tankkauspaikalla. Siirsimme sen loppumatkan ajaksi takapenkille ottamaan lepoa, kunnes viisi minuuttia ennen auton palauttamista kytkimme luukun takaisin paikoilleen.


Tässä postauksessa on muutama kuva reissusta ikään kuin makupalaksi. Lähipäivien aikana päivittelen lisää Skotlannin kuulumisia ja kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti