keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Kensington Gardens

Kesäkuun 10. päivänä juhlitaan taas yhtä rajapyykkiä, koska silloin tulee viisi kuukautta täyteen Lontooseen muutostani. Olen edelleen sitä mieltä, että Lontoo on valtava kaupunki, jossa tekeminen ei lopu kesken. Tästä kertonee hyvin se, että koko Lontoo-oloni aikana olen ehtinyt käydä vain kahdesti Kensingtonin puistoalueella. Toisella kerralla oli jopa hurjan kaunis ilma ja nautimme siitä viettämällä puistopiknikkiä.
Kensington Gardensista löytyy kuningatar Victorian puolison, prinssi Albertin, muistoksi rakennettu muistopatsas. Albert Memorial on minusta varsin hämmentävän näköinen rakennelma, joka tuo enemmänkin mieleen Buddha-patsaan ja Aasian.

Albert Memorialia vastapäätä löytyy myös kuuluisa konserttisali, upea Royal Albert Hall.

Kensington Gardensista löytyy tietenkin myös Kensingtonin palatsi, jossa ymmärtääkseni Kate ja William asuvat. Epäröin tätä sen takia, koska palatsin ympärillä ei ole turvamiehiä tai sotilaita ja osa palatsista on avoinna vierailijoille ja turisteille. Kensingtonin palatsin edessä ei myöskään päivystä ihmisiä samaan malliin kuin Buckinghamin palatsin edessä. 2 kommenttia:

  1. Oi mikä puisto! Ja onnea viisikuukautisesta Lontoo-elämästä, oon aika kade!

    VastaaPoista