tiistai 20. lokakuuta 2015

Tundrean lomakeskus


Syyskuun lopussa Kilpisjärven kylä oli hiljentynyt viettämään levollista talvikautta. Ihmeekseni huomasin, että monet majoituspalvelujen järjestäjät olivat ehtineet laittaa paikkansa kiinni jo syyskuun puolivälissä - ja me kun luultiin olevamme vieläpä hyvissä ajoin liikkeellä ihastelemassa syksyistä Lappia! Onneksi netistä löytynyt Tundrean lomakeskus lupasi pitää ovensa auki kaikkina vuodenaikoina. Vain muutaman päivän varoitusajalla saimme varattua huoneiston meille käyttöön kahdeksi yöksi. 

Asiakaspalvelu oli mitä parhainta. Mukava nainen puhelimen toisessa päässä kertoi meille, että Kilpisjärvellä eletään tällä hetkellä hiljaista talvikautta, joten palveluita ei juuri olisi saatavilla. Kylän ainoa kauppa olisi auki kello 18 asti ja ainoa aukioleva ravintolakin vain päiväsaikaan. Tästä tietoisena päätimme ajaa Kilpisjärvelle siten, että ehtisimme hyvin käydä kaupasta ostamassa omat ruoat, joita oli helppo kokata huoneiston hyvinvarustellussa keittiössä. 

Hiljaisena kautena Tundreassa ei myöskään ollut aukiolevaa vastaanottoa, mutta saimme avaimet käteen vain muutaman minuutin odottelun jälkeen, kun soitimme perille päästyämme heti henkilökunnalle.Huoneisto oli tilava, lämmin ja mukava. Yöpaikkoja olisi ollut ainakin kuudelle hengelle, joten kahdelle tilaa oli ruhtinaallisesti. Päätettiin nukkua yläkerrassa ja jättää alakerta meidän oleskelutilaksi. 

Kaikista iloisin yllätys oli ikioma sauna, joka lämpeni vain 20 minuutissa. Sauna lähestulkoon pelasti meidät hypotermialta, sillä tuulisen ja kylmän vaellusurakan jälkeen mikään ei rentouttanut ja lämmittänyt hytiseviä luita niin hyvin kuin sauna. Aino oli vieläpä niin hurja, että kävi uimassa parin sadan metrin päässä sijainneessa Kilpisjärvessä, kun tiesi pääsevänsä sen jälkeen heti saunaan. Melkein kaduttaa, etten itse tehnyt samaa (ja sitten ei kuitenkaan).

Kilpisjärvellä olisi viihtynyt pidempäänkin, sillä voiko ylipäänsä olla rentouttavampaa tapaa viettää aikaa kuin oleskella luonnossa päivät ja rentoutua illat mökillä saunoen ja syöden hyvin? Keittiöstä löytyi vieläpä tiskikonekin, joten edes astianpesuveteen ei tarvinnut kyynärpäitään upottaa. Ihastelimme myös vaatteiden kuivauskaappia, jota meidän ei kyllä tarvinnut käyttää suhteellisen kuivista säistä johtuen. 

Kun ryhdyttiin Ainon kanssa varailemaan Lapin reissun yöpaikkoja, meidän ainoa vaatimuksemme oli se, että sisällä pitäisi olla lämmintä. Kaikesta muusta olimme valmiita tinkimään - tosin Tundreassa mistään ei tarvinnut tinkiä. Pidin huoneiston puhtaudesta, siisteydestä ja ympärillä lepäävän tunturierämaan kauniista, syrjäisestä ja hiljaisesta tunnelmasta. Ihana Kilpisjärvi! 


*Tämä postaus on tehty yhteistyössä Tundrea Oy:n kanssa.

4 kommenttia:

 1. Onpa kivan näköistä, just tuommoista Lapin rentoa lomatunnelmaa, mitä noilla nurkilla voisi toivoa. Teidän reissu kuulostaa aivan ihanalta, ja sumuisesta säästä huolimatta nuo maisemat on kyllä aika vaikuttavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissu oli kyllä huikea kaikilla mahdollisilla mittareilla! Vähän harmittaa parhaista ruska-ajoista myöhästyminen, mutta onneksi Kilpisjärven maisemat on aina tosi vaikuttavia, oli lehtiä puissa tai ei. Ulkokuvista tosiaan taitaa välittyä sumuisuus, sade ja koleus :D

   Poista
 2. Tundrealla on tosi mukavat mökit. Kilpisjärvi ja palvelut kivenheiton päässä. Olen ollut kolmena keväänä hiihtämässä Kilpisjärvellä. Ruska ja syksy kiinnostaisi myös noissa tunturimaisemissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä puolestani haaveilen nykyään kevättalven vierailusta Kilpisjärvelle ja Saanan hiihtämisestä/moottorikelkkailemisesta ympäri. Olen käynyt siellä kesällä ja syksyllä, mutta talvitunnelmat revontulineen olisi upea kokea. Me harmillisesti myöhästyimme parhaasta ruska-ajasta, mutta onneksi jäljellä oli vielä tulipunaisena hehkuvaa maaruskaa. Suosittelen syksyistä vierailua myöskin!

   Poista