keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Hyvästit Skotlannille

Blogi on ollut taas tauolla pienimuotoisen Espanjan loman vuoksi. Jälleen kerran oon siinä tilanteessa, että päivitettävää olisi enemmän kuin ehdin saada aikaiseksi. Lontoon juttuja on päivittämättä helmikuulta asti ja lempikirjabloggarini Lue, ihminen! -blogin Juhanikin ehti haastaa mut paljastelemaan blogissani ties mitä henkilökohtaisia asioita.

Ensin ajattelin kuitenkin käydä Skotlannin reissumme kunnialla läpi, ettei sekin nyt jäisi roikkumaan. Viimeisenä Skotlannin aamunamme heräsimme pienestä Glencoen lähikylästä. Olimme löytäneet sieltä luksusyöpaikan hostellista, jonka kahdeksan hengen huoneessa saimme yöpyä ihan kahdestaan. Meillä oli jopa kummallakin oma vessa ja suihku!

Meillä oli edessä ajopäivä ja suuntana oli yksinkertaisesti  päästä pois Skotlannista, niin haikeaa kuin se olikin. Skotlannissa oli tosi huono ilma, kun taas Englannissa vietettiin aurinkoisia kevätpäiviä. Ajattelimme viettää viimeisen reissupäivämme mieluummin auringossa Englannin maaseudulla kuin sateisessa Skotlannissa hytisten kylmyydestä ja kosteudesta.

Reittimme seurasi merenrantaa Glencoesta Obaniin saakka. Pysähdyimme Obanin kaupungissa lounaalle. Itse kaupungissa ei ollut sinänsä mitään ihmeellistä nähtävää, mutta paikka kannattaa silti painaa ehdottomasti mieleen, sillä Obanista lähtee suurin osa lautta- ja laivaliikenteestä Skotlannin eri saarille. Obanista pääsee muun muassa Isle of Mull -saarelle, jonne haluaisin vielä päästä. Ajanpuutteen vuoksi emme sinne ehtineet, mutta saarella on kuulemma hyvät mahdollisuudet bongata valaita!Obanin jälkeen ihailimme auton ikkunasta Loch Lomond -järveä  siihen saakka kunnes pääsimme moottoritielle. Moottoritieltä olikin enää lyhyt matka Englannin puolelle, ja silloin jouduimme haikein mielin hyvästelemään Skotlannin. Skotlantiin on kerta kaikkiaan päästävä uudelleen! Seuraavassa reittisuunnitelmassani on varmasti mukana myös valassaari Isle of Mull!

Englannin puolella ehdimme ennen reissun loppua käydä tsekkaamassa roomalaisaikaisen Hadrianuksen muurin ja kertakaikkisen hurmaavan englantilaisen maaseudun Cotswoldsin, jossa pikkuruiset ja kuvankauniit kylät lepäsivät upeiden maaseutumaisemien keskellä. Niistä lisää seuraavissa postauksissa!

4 kommenttia:

 1. :P (Ja taas ihan törkyhienoja kuvia!! Näistä tulee aika hieno ifolor-kirja sitte kaikille kavereille joululahjaksi - kiitti jo etukäteen!;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, taidan teetättää teille ifolor-kirjat pelkästään mun naamasta :D Mutta oikeesti pitäis kehittää noita valokuvia, jospa vaan sais aikaiseksi!

   Poista
  2. Semmosina A5-kokosina parhaat. (y)

   Poista