maanantai 21. huhtikuuta 2014

The Making of Harry Potter

O:n ja F:n pikaiseen vierailuun Lontoossa mahtui perusturistinähtävyyksien katselemista, shoppailua ja jokibussilla ajelua. Reissun pääkohteena oli kuitenkin Harry Potter studio tourin tekeminen.

Itsellänihän ei ollut aavistustakaan siitä, että Lontoon lähellä sijaitsevat Warner Bros. Studiot oli muutettu Harry Potter -leffojen kuvausten loputtua ikään kuin museoksi, jonne HP-fanit pääsevät vahtaamaan leffojen lavasteita, pukuja, eläinnäyttelijöitä ym. Onneksi meidän teinit olivat tässä asiassa paljon valveutuneempia kuin minä.


Warner Bros. Studio Tour -liput täytyy varata aina etukäteen, sillä sisään pääsee vain tietty määrä jengiä tiettynä aikana. O:n ja F:n ihanat vanhemmat maksoivat minulle liput Harry Potter maailmaan kiitokseksi siitä, että lupasin pitää huolta O:sta ja F:stä Lontoon ajan (oli kyllä kauhean rankka tehtävä). Tsekkasin vasta äskettäin kuinka paljon lippu todella maksoi WB studioille, ja brittiläisittäin kallishan tuo lippu näytti olevan. 16-vuotiaasta ylöspäin lipusta täytyy pulittaa 30 puntaa. Kiitos siis lipuista, Jx2!

Oma suhteeni Harry Potter -kirjasarjaan on silkkaa rakkautta. Olen lukenut kirjat läpi miljoona kertaa niin englanniksi kuin suomeksi. Oikeastaan kasvoin teiniksi  yhtä matkaa Harry Potterin kanssa. Olen ollut niin kertakaikkisen koukussa Harry Potter -tarinaan, että katson oikeudekseni ajatella olevani todellinen HP-fani.

Pieni miinus faniuteen tulee kuitenkin siitä, että en ole jaksanut katsoa kuin kaksi ensimmäistä Harry Potter -leffaa. En tiedä paranevatko leffat siitä vai eivät, mutta olin pettynyt tulokseen. Minusta oma mielikuvitukseni oli paljon parempi kuin leffojen näyttämä maailma. 


Kaikista onnistunein kuvitus Harry Potterin maailmaan on minusta suomennettujen HP-kirjojen kansikuvitus, josta vastasi Mika Launis. Kansikuvien maailma vastaa ehkä eniten omia mielikuviani Harry Potterista.

Tästä johtuen en saanut kaikkea sitä irti studiokierrokselta, mitä muut kierrokseen osallistuneet näyttivät saavan. Mutta oli paikka ehdottomasti käymisen arvoinen!

Harry Potter Studiot sijaitsevat 20 mailin päässä Lontoosta luoteeseen sijaitsevassa Watford Junctionissa. Eustonin juna-asemalta menee juna parissakymmenessä minuutissa Watford Junctioniin, josta hypätään studioille vievään bussiin. 
Periaatteessa kauhean yksinkertaista, ja siksi niin helppoa mennä pieleen. WB studioiden nettisivuilla ei nimittäin kerrota, että Watford Junctioniin menee nopean junayhteyden lisäksi myös superhidas overground -linja, johon me tietenkin vahingossa hypättiin. Overgroundilla matkaan menee yli tunti ja kyllä alkoi tuskanhiki nousta jo otsalle, kun olin ihan varma, että ei tulla ehtimään ajoissa perille. Watford Junctionin juna-asemalla meillä oli enää kymmenisen minuuttia aikaa ehtiä HP-studioille ennen kierroksen alkua. Oli siis aika tehdä nopeita ja oikeita päätöksiä, joten bussin sijasta hyppäsimme taksiin ja hurautimme studioille viidessä minuutissa. Perillä käteni tärisivät ja kesti vielä aikaa ennen kuin onnistuin rauhoittelemaan itseni, että ihan oikeasti ehdimme perille. 

Studiokierroksella näkee muun muassa Tylypahkan suuren salin, Kalkaroksen taikajuomaluolan, Dumbledoren huoneen, Weasleyn ja Harry Potterin kodit sekä paljon paljon muuta. Studioilla saa koittaa myös huispausta ja Weasleyn Anglialla ajoa, mikä kuulostaa kivemmalta kuin olikaan.

Viistokuja oli tosi hieno, samoin kuin Tylypahkasta tehty pienoismalli. 


Koska en itse päässyt niin korkeisiin afääreihin kierroksella kuin olisi pitänyt, tässä teille linkki astetta (tai paria) intohimoisempaan WB studioilla kävijään: 
daughterofmurphy.blogspot.co.uk/2013/03/warner-bros-harry-potter-studio-tour.html.

Blogi sattui silmääni kun googlettelin tietoa Harry Potterin maailmasta. Postauksesta välittynee se, että studiot saavat jotkut ihmiset itkemään, tärisemään, vaikuttumaan ja kokemaan tyhjyyttä, kun kierros loppuu.
Vakavasti puhuen kierros WB studioilla on varmasti näkemisen ja kokemisen arvoinen kaikille HP-faneille. Studioilla oppii paljon leffojen teosta ja siitä, kuinka paljon vaivaa kahdeksan Harry Potter -leffan kuvaaminen on vaatinut. Paikkojen ja lavasteiden lisäksi studioilta löytyy mieletön määrä peruukkeja, tekohampaita, vaatteita ja muita leffassa käytettyjä esineitä ja tavaroita.

1 kommentti:

  1. Tiedän :D Vitsi oisin kuollu onnesta 17-vuotiaana, jos oisin päässy tonne!

    VastaaPoista