torstai 17. huhtikuuta 2014

Tower Bridge

Muutama postaus jäi kokonaan päivittämättä helmikuulta. Mikäs onkaan parempi aika muistella kylmää ja harmaata helmikuuta kuin aurinkoinen ja keväinen huhtikuu. Koleudesta selvittiin liehuvin lipuin ja nyt ollaan niin matkalla kohti kesää!
Helmikuun lopussa sain harvinaisia vieraita, kun serkun lapset saapuivat luokseni kyläilemään. Kaksi superfiksua ja hupaisaa teiniä lensivät Stanstedtin lentokentälle minireppujen kanssa ja kävin sieltä poimimassa heidät mukaani.

Koska aikaa oli niin vähän, teimme päivässä pikaisen turistikierroksen ympäri Lontoota. Perusturistinähtävyyksiin kuului tietenkin Lontoon yksi tunnetuimmista maamerkeistä, Tower Bridge.


Olen monesti kävellyt sillalla ja ihaillen kuvaillut sitä sieltä sun täältä, mutta ennen helmikuun loppua en ollut koskaan käynyt Tower Bridgen sisällä.

Lontoon hintatasoon nähden Tower Bridge -vierailu on suhteellisen halpa, opiskelijalta "vain" 6,30 puntaa.  


Sisällä näimme lyhyen videon siitä, miten siltaa suunniteltiin ja rakennettiin. Lipun hintaan kuului myös hengailu sillan ylätasanteella, josta on periaatteessa ihan hyvät näkymät ympäri Thamesia. Olin kuitenkin aina ajatellut, että näköalatasanne olisi avoin ja tuuli tuivertaisi hiuksia, kun siellä kävelisi ja kuvailisi maisemia. Niinpä ylätasanne olikin yllätyksekseni lasitettu, joka teki kuvaamisen vähän hankalaksi. Onneksi pieniä avoimia ikkunoita oli muutamissa kohdissa, joista sai työnnettyä kameran ulos.
Vierailuun sillalla menee aikaa noin puolesta tunnista tuntiin, riippuen siitä miten tarkasti maisemia haluaa katsoa. Parempiakin näköalapaikkoja on ja halvempia, mutta niistä lisää jossakin kaukana tulevaisuudessa häämöttävässä postauksessa.

Tower Bridgen jälkeen jatkoimme O:n ja F:n kanssa matkaa kohti uusia seikkailuja. Minusta O tiivisti täydellisen hyvin Lontoon  luonteen, kun ohitettuamme lukuisia vanhoja, kauniita rakennuksia ja kirkkoja en tiennyt mitä rakennukset olivat, koska mikään turistiopas ei puhu niistä. O sanoikin, että kaikkialla muualla maailmassa nämä historialliset talot ja jylhät kivikirkot olisivat nähtävyyksiä, mutta täällä ne ovat vain ihan tavallista kaupunkikuvaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti