tiistai 29. huhtikuuta 2014

The Monument - Great Fire of London 1666

Toistaiseksi hintalaatu -suhteeltaan paras näköalapaikka Lontoossa on ollut vuonna 1667 valmistunut Christopher Wrenin suunnittelema kultahuippuinen kivipylväs. Monumentti rakennettiin muistoksi vuoden 1666 Lontoon suurelle palolle, joka tuhosi suurimman osan Citystä. The Monument on 61 metriä korkea, koska palo sai alkunsa 61 metrin päässä sijainneesta leipomosta Pudding Lanelta. Pääsylippu pylvääseen on aikuisilta vain neljä puntaa ja opiskelijalta 2,70 puntaa. Samalla hinnalla saa päivän reisitreenin, sillä huipun saavuttamiseksi on noustava 311 kapeaa kierreporrasta.

Ylhäältä katsottuna maisema on ihan siisti, tosin näköalaterassi ei ole enää yhtä korkealla muihin taloihin verrattuna kuin se oli 1600-luvulla.Takaisin tuloaulaan mennessä henkilökunta jakaa todistuksen siitä, että kävijä on kipittänyt kaikki portaat huipulle asti.

Korkeanpaikan kammoisille The Monument saattaa olla pieni koetinkivi, mutta alhaalle päästyä oma rohkeus lämmittää varmasti mieltä.

Monumentti sijaitsee aivan London Bridgen kupeessa ja sille on oma metropysäkkinsä, josta pääsee kätevästi tornin juurelle.

4 kommenttia:

 1. Miksi kukaan ei antanu mulle tommosta todistusta, kun rukalla juoksin portaita ylös ja alas eestaas? Kahtena päivänä peräkkäin. Kolmantena päivänä en juossut, tuskin kävelinkään.
  Mutta ihania muistoja tämmöset diplomit ;)
  Lenah

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi ihmeessä juoksit niitä portaita edestakaisin? Harmittaa kyllä ettet saanut diplomia muistoksi :D

   Poista
 2. Ylämäkijuoksua, ylämäkijuoksua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kai vapaaehtoisista harrastuksista tartte diplomia, senkin ahne urheilija :D

   Poista