keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

London Eye

Maaliskuun alussa sain erityisimmistä erityisimmän vieraan, kun ihana äitini tuli kyläilemään luokseni. Teemana kolmen vierailupäivän aikana oli erityisesti turvallisuus. Minulla oli muutama päivä aikaa näyttää, kuinka turvallinen kaupunki Lontoo on. Kuinka turvallista metrolla on matkustaa. Kuinka pimeälläkin voi kävellä ilman, että pelottaa. Kuinka turvallista kirkolla on työskennellä ja niin edespäin.

Tämän teeman lisäksi ehdimme onneksi myös vähän hurvittelemaan. Yksi reissun kohokohdista oli London Eyessä sekä Westminster Abbeyssä käynti.


London Eye on kallis ja turistiaikoina jonot ovat ihan mahdottoman pitkiä. Silti se on Lontoon vierailun yksi kohokohdista. Meidän ei onneksi tarvinnut jonottaa pitkään, sillä olimme liikkeellä maaliskuussa ja vieläpä tavallisena arkipäivänä. Kesäaikaan en varmasti edes tohtisi haaveilla näköala-ajelusta maailmanpyörässä.

Kierros kestää puolisen tuntia, mikä maailmanpyörässä hengaillessa tuntuu yllättävän lyhyeltä ajalta. 


Pääsimme kyytiin auringonlaskun aikaan. Näimme Lontoota päivänvalossa, mutta vielä pitäisi päästä testaamaan London Eye pimeällä. Sitten pääsisi vertailemaan, kumpi on parempi aika ihailla Lontoota yläilmoista.

Toinen vierailun teemoista oli siisteys (niin kuin aina), mutta siinä en onnistunut ihan yhtä hyvin kuin turvallisuus-teemassa. Täällä pölyt eivät tajua karttaa pöytätasoja ja lattioita päivää pidempään, vaikka olisi kuinka arvokas vieras käymässä. Pölyt pitäisi pyyhkiä kerran päivässä, mikä olisi aivan kauheaa ajanhukkaa varsinkin täällä ollessa. 

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tsihii :D Nyt naurattaa muakin ku suakin. Kuulispa sun naurun nyt!

   Poista
 2. Haha, ihana Heli! :D Ja ihana London Eye, mää en oo vielä koskaan päässy käymään tuolla mutta oon vannonu että meen vielä joku kerta, mutta aina iskee vaan ihan hirviä pihheys ja en sitte muka raskikaan. No, vielä joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä muakin useesti vaivaa piheys. Oon vaan yrittäny sanoo itelle, että kerranki ku oon täällä, niin tee kaikki mahdollinen kun siihen on nyt mahdollisuus. Ja äitihän tietysti sponssas suurimman osan lipuista, muistaakseni ;)

   Poista
 3. Hih, tuottiko turvallisuus -teema tulosta? Oliko äiti vakuuttunut? :)

  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se ihan kohtalaiset tulokset varmaan tuotti ;) ja toivon vähän, että äpäkkä saapuisi toisellekin vierailulle tänne!

   Poista
 4. Hahahah ihana sinä, nauroin ääneen itsekseni, kun mietin, miten TURVALLISTA elämää elät siellä! Varo vain sitä remontissa olevaa varastoa, vai mikä se olikaan, niin hyvin pyyhkii. Niin ja salaa olen tsekkaillut kalenteriani ja tilitilannettani ja miettinyt, milloin olisi saumaa lentää sinne sun luo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, juuri näin. Elän tosi TURVALLISTA, VAKAATA, VANKKAA ja SUOJAISAA elämää täällä Lontoossa (terveisiä äiti-murulle!). Ei ihme, että tsekkailet jo sinäkin kalenteriasi ja tilitilannettasi, koska kukapa ei haluaisi kokea nimenomaan turvallista ja suojaisaa reissua Lontooseen :D.

   Poista