keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Brick Lane Market


Lontoon bangladeshilaisyhteisön sydän on Shoreditchin kupeessa sykkivä Brick Lane. Täältä löytyvät mahdollisesti Lontoon parhaimmat curry -ravintolat ja innokkaimmat sisäänheittäjät.

Joka sunnuntai Brick Lanella  järjestetään massiiviset kirpputorimarkkinat, jotka levittäytyvät kadulta jokaiseen ilmansuuntaan. 
Suureksi osaksi markkinoilla myydään vanhoja vaatteita ja tavaroita, mutta paikan päältä saattaa löytyä myös retrohuonekaluja, vintagevaatteita, koruja ja printtipaitoja.

Lontoon bangladeshilaisella alueella liikkuessa kadut on nimetty hauskasti sekä englanniksi että bengaliksi.

Koska Lontoossa kirjastokortin hommaaminen on tehty ihan järkyttävän vaikeaksi, oleskelen tällä hetkellä elämäni ensimmäistä kertaa ilman kirjastokorttia ja kirjaston suomaa kodikkuutta. 

Siksipä Brick Lanen markkinat ovat loistava väylä hommata halpoja kirjoja luettavaksi alle punnalla. Seuraavaksi lukulistallani on - yllätys, yllätys - Monica Alin teos Brick Lane, joka kertoo Lontoon bangladeshilais-yhteisöstä nuoren pakkoavioliiton kokeneen Nazneenin näkökulmasta. Pienen etsimisen jälkeen löysin kirjan kahdella punnalla eräästä Brightonin antikvariaatista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti