maanantai 12. toukokuuta 2014

St James's Park

Hyvää maanantaita, lukijat! Lontoossa maanantai on aina automaattisesti viikon paras päivä, koska silloin kirkko on kiinni ja työntekijöillä vapaapäivä! Viikonloput sen sijaan... Niin, en ole enää ihan varma tiedänkö mitä viikonloput oikein ovat tai miksi ne ovat ihmisten mielestä niin kivoja. Yleensä lauantai ja sunnuntai ovat kirkon kiireisimmät päivät. Silloin saa olla onnellinen, jos ehtii työpäivän aikana syömään lounasta rauhassa edes 10 minuuttia.
Viime viikolla sää Lontoossa oli karmea. Hirveä tuuli ja jatkuva vesisade. Meidän kämpillä tehtiin myös remonttia viimeiset viisi viikkoa, joten olen jatkuvasti ollut univajeessa ja totaalisen uuvuksissa.

Tänään ensimmäistä kertaa alkaa tuntua siltä, etten ole ihan niin nuutunut kuin menneillä viikoilla. Aurinkokin paistaa kauniisti ikkunasta sisään, joten taidan tänään uskaltautua vähän tsippailemaan kaupungillekin.
Nämä kuvat on otettu huhtikuun puolivälissä St James's Parkissa, joka löytyy Westminsteristä aivan Buckinghamin palatsin viereltä.

Kuulemma aikaisemmin puistossa vaelsi kauriita, mutta nykyään kauriiden sijasta puistossa voi ihailla vesilintuja. Kuuluisimpia ovat pelikaanit, jotka Venäjän suurlähettiläs lahjoitti kuningas Yrjö II:lle 1600-luvulla.

Kaikissa kuninkaallisissa puistoissa (Hyde Park, Regent's Park, Kensington Gardens, St James's Park ja Green Park) on muuten kesäaikaan mahdollista vuokrata kansituoleja auringonottamista ja puistohengailua varten. Tuoleja voi vuokrata maaliskuusta lokakuuhun saakka, kunhan sää vain sallii. Vuokrahinnatkaan eivät ole älyttömän pahoja; tunnin lepäilystä täytyy maksaa 1,60 puntaa.2 kommenttia:

 1. En kestä miten ihanan kesäistä siellä on ollut jo viikkoja sitten. Ja oot niin ihana, ei kai kukaan muu sano enää että tsippailla! :D Mahtava! Ja pakko sanua kans että St. James on yks mun suokkaripuistoja Lontoossa, mutta mää oon aika turre niin ei mikään ihime.

  Ja ihana että nää tykkäät maanantaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, mä oon jo niin vanha, ettei kieli kehity enää samaan malliin ku teillä (vuotta) nuoremmilla. Mitä sanaa te nykyteinit käytättekään tsippailemisen sijasta :D :D. Maanantai on kyllä hyvä päivä! Terveisin toinen superturisti ;)

   Poista