lauantai 31. toukokuuta 2014

Hupaisa Brighton


Viime maanantaina kävimme työkavereiden kanssa ex tempore -matkalla Brightonissa. Edestakainen junalippu Lontoon ja Brightonin välillä maksoi huikeat 6,60 puntaa. Kolme ihmistä muodostavat täällä jo ryhmän, joten ryhmäalennuksella saimme summasta kolmasosan pois.

Tunnin junamatkan päästä löysimme sateisen, mutta kauniin rantakaupungin.
Kävin ensimmäistä kertaa elämässäni Brightonissa ja etukäteen pelkäsin löytäväni tylsän kaupungin, jossa tekeminen loppuu kahden tunnin kävelyn jälkeen. Olinpahan kuitenkin väärässä. Brighton oli jatkuvasta ja jatkuvasta ja jatkuvasta vesisateesta huolimatta todella hauska!

Ranta oli kaunis ja sateisena päivänä Brighton Pier muodosti pelastavan saarekkeen. Pitkälle laiturille rakennettu huvipuisto-tivoli veti ihmisiä sisään kuin kärpäsiä. Ja mikä tietenkin parasta, Brighton Pieriltä löytyi Guitar Hero, jota en malttanut olla pelaamatta. Pääsin tietenkin myös Guitar Heron parhaimmat -listalle, kerran ekaksi ja kerran tokaksi. (Yritin ratsastaa myös mekaanisella härällä, mutta niistä tuloksista en puhu mitään).
Yllättävin hetki Brightonissa oli kuitenkin Royal Pavilionin näkeminen, joka toimi ennen kuninkaallisten asuntona. Lonely Planet kehui rakennusta käymisen ja katsomisen arvoiseksi, mutta en ihan täysin luottanut tuohon "eläkeläisten" Lonarin arvioon. Tällä kertaa ylistävä arvio piti paikkansa. Silmien eteen avautui nimittäin ällistyksekseni pala Intiaa.
Aurinkoisena päivänä Brighton olisi aivan mahtava! Hyviä kelejä odotellessa!

4 kommenttia:

 1. Ihana Brighton! Siinä lähellä bussimatkan päässä on muutes mielettömät Seven Sisters nimiset kallionkielekkeet, jyrkänteet tai miksiköhän niitä pitäis sanoa. Käy siellä jos vielä suuntaudut samoille rannoille. Hyvää viikkoa Heli! Mun aamu/viikko alkoi taas loistavasti sun plokilla. Pus! - Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos loistavasta vinkistä! Menin heti googleen ja huikeelta näyttää Seven Sisters. Tuolla pitää päästä käymään. Hyvää kesäkuuta ja kesää muruseni! Mun viikko ei alkanut ihan putkeen, kun iski flunssa. Siksi joudun näin heikolla hetkellä sanomaan, että ikävä sinua! <3

   Poista
 2. Raittoni on kyllä ihan mahtava, harmi ku teillä sattui sateinen keli, sillä auringossa se on vielä upeampi. Luppaa, että käyt siellä vielä sillon ko arsa paistaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko päästä kyllä käymään uudestaan! Ois kiva olla yötäkin siellä, jos pääsis vaik biitsille kumpanakin päivänä.

   Poista